Χωρίς δημοσίευση προκήρυξης η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής εν μέσω πανδημίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Μαρ, 2020

Εν μέσω πανδημίας και με δεδομένη την ανησυχία όλων μας σχετικά με τις εξελίξεις αναφορικά με ζητήματα υγείας, η Εκτελεστική Επιτροπή του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νόμου Αττικής (ΕΔΣΝΑ) αποφάσισε σε συνεδρίαση της στις 13/3/2020 να προχωρήσει στην – επί της ουσίας – επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και μάλιστα με διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης. Επιπλέον στις 24/3/2020 διεξήχθη κατεπείγουσα συνεδρίαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ με θέμα τη «Λήψη απόφασης για την έγκριση πρακτικού της επιτροπής διαπραγμάτευσης και την κατακύρωση διαδικασίας ανάθεσης σύμβασης με διαπραγμάτευση, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και αποφάσισε την ανάθεση του έργου τελικού κόστους 4.534.749,99 ( πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ) σε ιδιωτική εταιρεία.

Η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ με αυτή την απόφαση επιτίθεται, για ακόμη μια φορά, εις βάρος των πολιτών της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας. Διαπιστώνοντας προσχηματικά καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού επιλέγει να προχωρήσει στα κρυφά (χωρίς προκήρυξη) στη δημιουργία νέας χωματερής ως επέκταση της υφιστάμενης. Με τον τρόπο αυτό πυροδοτεί εκ νέου το φυτίλι της βραδυφλεγούς υγειονομικής βόμβας που είναι έτοιμη να «σκάσει» στη Δυτική Αθήνα.

Ως οργάνωση μελών του Μέρα25 Δυτικής Αθήνας δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και αδρανείς μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, που υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο την ήδη υποβαθμισμένη υγειονομικά περιοχή μας. Καλούμε τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Δυτικής Αθήνας να πάρουν θέση ενάντια σε αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Καλούμε τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Λέμε ΟΧΙ στην περαιτέρω υγειονομική υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής.

ΠΣΕ Δυτικής Αθήνας, ΜΕΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο