Τομέας Αθλητισμού ΜέΡΑ25: Το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο των σωματείων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Μαρ, 2020

Η ανακοίνωση των μέτρων στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση, αποτέλεσε μία δυσάρεστη έκπληξη για τα αθλητικά και τα πολιτιστικά σωματεία. Σύμφωνα με αυτή, το ειδικό επίδομα δεν θα τα λάβουν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα (π.χ.ΟΕ, ΕΕ, κ.α.) , άρα τα αθλητικά και τα πολιτιστικά σωματεία δεν είναι δικαιούχοι.

Όπως γνωρίζει πολύ καλά η ΓΓΑ αλλά και το Υπουργείο Οικονομικών, πολλά αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία έχουν μηνιαία πάγια έξοδα (ενοίκια, κ.α.) τα οποία με την κρίση που διανύουμε λόγω του ιού Covid 19 αδυνατούν να καλύψουν. Έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, με απόφαση της κυβέρνησης, έχοντας ως αποτέλεσμα, αυτό το διάστημα τα έσοδά τους να είναι και να παραμείνουν μηδενικά. Αν αναλογιστούμε ότι σε λίγους μήνες έρχεται το καλοκαίρι, που για τα σωματεία είναι νεκρή περίοδος από πλευράς εσόδων, καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα σωματεία από οικονομικής άποψης ασφυκτιούν. Είναι επομένως ανάγκη το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο των σωματείων.

Το ΜέΡΑ25 προτείνει:

  • Χρηματοδότηση του 100% των ενοικίων και των παγίων εξόδων των σωματείων για όσο χρονικό διάστημα αναστείλουν την λειτουργία τους εφαρμόζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης.
  • Απαλλαγή όλων των ερασιτεχνικών αθλητικών αλλά και πολιτιστικών σωματείων από τα Δημοτικά Τέλη.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία είναι αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τα στηρίξει, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, γιατί η άθληση είναι δικαίωμα αλλά και ανάγκη για όλους μας.

Τομέας Αθλητισμού ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο