Αντί για διαθεσιμότητα, σε «δουλειές γραφείου» οι 7 της ΔΙΑΣ που κατηγορούνται για τη δολοφονία Σαμπάνη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Ιαν, 2022

Τον Δεκέμβρη που μας πέρασε, κατόπιν και συνάντησης με τους δικηγόρους της οικογένειας του Ν. Σαμπάνη Θανάση Καμπαγιάννη, Ηλία Γιαννόπουλο και Αλεξάνδρα Καραγιάννη, βουλευτές και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 κατέθεσαν προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ένα απλό ερώτημα:

Που βρίσκονται, τι απέγιναν, οι επτά αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία με βροχή από σφαίρες του Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα τον Οκτώβρη του 2021;

Πιο συγκεκριμένα (αντιγράφουμε απ’ την ερώτηση):

«Με δεδομένο ότι κατά των επτά αστυνομικών που πυροβόλησαν με αποτέλεσμα τον θάνατο του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, έχει σχηματιστεί δικογραφία για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και με δεδομένο ότι οι πράξεις τους ενέχουν βαρύτατες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, καταδεικνύεται η προφανής ακαταλληλότητά τους καθώς οι πράξεις τους, αντί για αίσθημα ασφάλειας, δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες που καλούνται να προστατεύουν.

Ανεξάρτητα από την τελική κρίση για τον βαθμό εμπλοκής και υπαιτιότητας του καθενός, βάσει του δεδομένου των σημερινών κατηγοριών,
ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Τι πειθαρχικά μέτρα έχουν ληφθεί κατά των επτά αστυνομικών που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση;
  2. Έχουν τεθεί οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε διαθεσιμότητα και αν όχι, υπάρχει τέτοια πρόθεση;
  3. Ποια είναι η υπηρεσιακή τους κατάσταση σήμερα;
  4. Τους έχουν επιστραφεί τα υπηρεσιακά τους όπλα;
  5. Θα συμμετάσχει ο ως άνω αστυνομικός εκπαιδευτής στις δημοσιοποιηθείσες επανεκπαιδεύσεις των αστυνομικών της ΔΙΑΣ και αν ναι με ποια ιδιότητα και σε ποιο πεδίο»

Η απάντηση ήρθε, και είναι αυτή που φαντάζεστε από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση: Οι αστυνομικοί ζούν και βασιλεύουν στη σάπια Δανιμαρκία που έχει καταντήσει η «Μητσοτάκης Α.Ε.» την ΕΛ.ΑΣ. Απλά «παρκαρίστηκαν» προσωρινά σε δουλειές γραφείου, προφανώς μέχρι να ξεχαστεί το ζήτημα.

Αντιγράφουμε την διατύπωση της απάντησης:

«Επίσης, γνωρίζεται ότι το προαναφερόμενο προσωπικό (πλην των τελούντων σε αναρρωτική άδεια) διατίθεται σε εκτέλεση καθηκόντων γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης, ενώ ο οπλισμός αυτού παραδόθηκε στο πλαίσιο της διενεργηθείσας προανάκρισης και έκτοτε, φυλάσσεται στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, έως ότου αποφανθεί η αρμόδια Επιτροπή Ψυχοτεχνικών Δοκιμασιών για την καταλληλότητά τους προς χρήση όπλου.»

Δεν είχαμε καμμία αμφιβολία, γι αυτό άλλωστε κάναμε την ερώτηση. Αλλα έστω για μία φορά, για καλό των πολιτών και της Δημοκρατίας θα θέλαμε να εκπλαγούμε ευχάριστα, και να διαψευστούν οι χειρότερες προβλέψεις μας για τις κυβερνητικής επιδόσεις στο νόμο και την τάξη.

Για το καλό των πολιτών και της Δημοκρατίας, εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε έλεγχο και πίεση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο