Αλληλεγγύη σε Πρόσφυγες-Μετανάστες. Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο, πλ. Βικτωρίας, Σάββατο 19/3, 2μμ

Συνεντεύξεις - videos
18 Μαρ, 2022

Οι πρόσφατες επιχειρήσεις-σκούπα της Ελληνικής Αστυνομίας στην πλατεία Βικτωρίας, στο Μεταξουργείο και στην Ομόνοια με δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις μεταναστών/τριών και προσφύγων/γισσών αποδεικνύουν το μίσος και την εκδικητικότητα του κράτους για τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας που αναζητούν μια άλλη προοπτική και μια κανονική ζωή, αφού αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις χώρες τους, άλλοι για οικονομικούς λόγους και άλλοι εξαιτίας πολέμων.

Το ΜέΡΑ25 και η Νεολαία ΜέΡΑ25 καλούμε όλες και όλους, σε μαζική συμμετοχή στο Αντιρατσιστικό και Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο, από την πλατεία Βικτωρίας με διαδήλωση μέχρι τη Βουλή, στις 2:00μ.μ.

Υψώνουμε τις γροθιές μας και φωνάζουμε δυνατά για να ενώσουμε τις φωνές μας και να γκρεμίσουμε τα τείχη της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και του φασισμού.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία πολλαπλασιάζουν τις μεταναστευτικές ροές πληθυσμών και η Δύση δεν φαίνεται διατεθειμένη -για άλλη μια φορά- να αντιμετωπίσει σοβαρά την ανθρωπιστική κρίση, στην οποία λαμβάνει μέρος με την παροχή όπλων και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που καλλιεργεί.

Το μόνο όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά που καλούμαστε να επιδείξουμε. Να αγκαλιάσουμε ανθρώπους που παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Να στηρίξουμε κατατρεγμένες γυναίκες και μικρά παιδιά που ξεριζώνονται από τον τόπο τους.

Ειδικά τώρα, μετά τις καταγγελίες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, για τις επιχειρήσεις του λιμενικού στο Αιγαίο και τα Pushbacks που έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς από πνιγμό. Μετά τις αποκαλύψεις διεθνών μέσων για τις ελληνικές παραβιάσεις στα σύνορα του Έβρου και στο Αιγαίο.

Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην μισάνθρωπη πολιτική της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαιτούμε:

– Να σταματήσουν οι παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

– Να κλείσουν τα hot-spots στα νησιά και να δεσμευτεί η Κυβέρνηση για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, παροχή ασύλου και ίσα δικαιώματα σε όλες/όλους.

– Απεμπλοκή της Ελλάδας από τις Ιμπεριαλιστικές Συμμαχίες και STOP στις εξωφρενικές κούρσες εξοπλισμών.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Αντίσταση στις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις. Αγώνας για να ξεριζωθούν οι ναζιστικές ιδέες από την κοινωνία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο