Γ. Βαρουφάκης: Κύριε Μητσοτάκη δίνετε συνεχώς δισεκατομμύρια στους φίλους σας ήρθε η ώρα να βοηθήσετε την αγροτιά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Μαρ, 2022

Στο πλευρό των αγροτών στο πλαίσιο του Πανελλαδικού Αγροτικού Συλλαλητηρίου στην Αθήνα, βρέθηκαν μέλη και στελέχη του ΜέΡΑ25 και του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος παρουσία και του Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη, του Συντονιστή της Κεντρικής Επιτροπής Κώστα Μπιτσάνη, του Βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη και του εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας στη συγκέντρωση των Αγροτών στην Πλατεία Βάθης, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Για σκεφτείτε τι γίνεται αυτή τη στιγμή. Έχουμε γη που δεν καλλιεργείται επειδή οι αγρότες δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν λιπάσματα, για τα τρακτέρ, να βάλουν μπροστά την αντλία. Την ώρα που έχουμε επισιτιστική κρίση, την ώρα που υπάρχει έλλειψη προϊόντων και οι τιμές στα σουπερμάρκετ είναι στη στρατόσφαιρα η γη μας δεν καλλιεργείται. Νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω για τον παραλογισμό που ισχύει. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να σταματήσει να φορολογεί τα λιπάσματα τα οποία βέβαια έχουν πάει στα ουράνια λόγω της κρίσης, ξέρουμε ότι πολλά από αυτά τα λιπάσματα παράγονται στη Ρωσία. Ωραία, μην τα φορολογείτε για να καλλιεργηθούν τα χωράφια. Έχουμε επισιτιστική κρίση, ο κόσμος θα πεινάσει. Κύριε Μητσοτάκη, πάψτε πια. Δίνετε συνεχώς δισεκατομμύρια στους φίλους σας, ήρθε η ώρα να βοηθήσετε την αγροτιά».

Οι αγρότες δείχνουν το δρόμο. Βγαίνουν στο δρόμο και απαιτούν:

Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα
Αφορολόγητο πετρέλαιο
Μηδενικό ΦΠΑ στις πρώτες ύλες και τα είδη διατροφής

Είμαστε στο πλευρό τους. Γιατί τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Γιατί το χαράτσι της ολιγαρχίας στο ρεύμα έχει γίνει πληγή για όλες και όλους μας. Γιατί μόνο αν στηριχτούν οι παραγωγοί θα αποφύγουμε την επισιτιστική κρίση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο