Ακαταδίωκτο των επιτροπών των Ειδικών: η τελευταία πράξη της «Μητσοτάκης Α.Ε.» για την πλήρη μετάθεση των εγκληματικών ευθυνών της

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Απρ, 2021

Μετά την χθεσινή ψήφιση από την Κυβέρνηση του ενισχυμένου ακαταδίωκτου για τις επιτροπές των ειδικών (Επιστημόνων, Υπηρεσιακή-Πολιτική του Υπουργείου Υγείας και Εμβολιασμού) με το οποίο δεν θα μπορούν να κληθούν ούτε ως μάρτυρες για να καταθέσουν αν χρειαστεί τα μέλη των επιτροπών αυτών, συντελείται και η τελευταία πράξη της «Μητσοτάκης Α.Ε.» για την πλήρη μετάθεση των εγκληματικών ευθυνών της.

Η συγκεκριμένη διάταξη δεν προστατεύει τους επιστήμονες, αντιθέτως τους εκθέτει, αφού ουσιαστικά η Κυβέρνηση είναι σαν να λέει ότι τις μέρες που δεν θα φταίνε οι πολίτες, οι νέοι και οι πλατείες, θα ευθύνονται οι ειδικοί, οπότε θεσπίζουμε ένα ακαταδίωκτο ώστε εύκολα η Κυβέρνηση να μπορεί να τους «κατηγορεί» πολιτικά, χωρίς κάποιος να μην μπορέσει να αναζητήσει δικαστικά αυτές τις ευθύνες.

Μιλάμε βέβαια για την ίδια Κυβέρνηση που είτε η ίδια, είτε οι διορισμένες διοικήσεις της, διώκουν καθημερινά γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία επειδή με τα μέσα προστασίας που δεν είχαν από την πολιτεία, «διασπείρουν τον ιό στα νοσοκομεία». Τόσο ξεδιάντροπα λειτουργεί η «Μητσοτάκης Α.Ε.», μη διστάζοντας και μη δειλιάζοντας μπροστά σε τίποτα.

Και επειδή ακούσαμε ήδη τα γνωστά πλέον κυβερνητικά επιχειρήματα για «ψεκασμένους» και αρνητές, που θα θέλουν να στοχοποιήσουν την επιτροπή των ειδικών, παραπέμπουμε την Κυβέρνηση στο Σύνταγμα και στην διασφάλιση της επιστημονικής και ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Κανείς δεν διώκεται για έκφραση επιστημονικής γνώμης, αλλά ακόμα και να προσπαθήσει κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο, δεν εμπιστεύεται ο κ. Μητσοτάκης την ελληνική δικαιοσύνη ή μήπως απλώς θέλει να θωρακίσει την Κυβέρνηση του από ενδεχόμενες καταθέσεις των μελών των επιτροπές σε άλλες υποθέσεις που μπορεί να ανακύψουν;

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα παραμένει και είναι πρόβλημα δημοκρατίας. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί με αυτούς τους αντιδημοκρατικούς όρους και τρόπους. Όχι δεν είναι η «Μητσοτάκης Α.Ε.» l’ etat. Καλούμε την ελληνική δικαιοσύνη να μην εφαρμόσει αυτή την κατάφωρα αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει βασικές αρχές της ισότητας, ντροπολογία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο