Αυταρχισμού συνέχεια και στη Θεσσαλονίκη με δεκάδες πρόστιμα, βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Νοέ, 2020

Αυταρχισμού συνέχεια και στη Θεσσαλονίκη με δεκάδες πρόστιμα, βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αφού είχαν προηγηθεί προσαγωγές δύο φοιτητών και δύο εργαζομένων στο κέντρο της πόλης, επειδή μοίραζαν προκηρύξεις ενόψει της επετείου, οι αστυνομικές αρχές αποφάσισαν με εντολή της κυβέρνησης να προχωρήσουν στη βίαιη προσαγωγή και σύλληψη πολιτών που συμμετείχαν στην πορεία τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας.

Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της πανδημίας και αποφάσισε να επενδύσει όλη της την ενέργεια στην καταστολή και την καταστρατήγηση του Συντάγματος.

Σε μια πόλη που έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά την αύξηση κρουσμάτων COVID-19, την υποχρηματοδότηση νοσοκομείων και μονάδων υγειονομικής φροντίδας, τη φτωχοποίηση και τους πλειστηριασμούς η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε με την καταστολή.
Συντασσόμαστε με τον δημοκρατικό και κινηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης που σύσσωμος έχει αντιδράσει ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, την απόσυρση των κατηγοριών και την ακύρωση των προστίμων.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Οργανώσεις Θεσσαλονίκης του ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο