Αδιανόητο να συνεχίζεται η διάκριση της 5ήμερης καραντίνας μόνο για τους νεοεισελθέντες πρόσφυγες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Ιούλ, 2022

Συνεχίζεται η διάκριση της 5ήμερης καραντίνας για τους νεοεισελθέντες πρόσφυγες σύμφωνα με τα σχετικά ΦΕΚ που δημοσιεύτηκαν για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων θα λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των μέτρων έναντι του κορονοϊού.

Σύμφωνα λοιπόν με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα τουρίστες δεν υποχρεούνται να απομονωθούν σε καραντίνα. Την ίδια στιγμή όλοι οι πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου ή του Έβρου απομονώνονται αμέσως σε περιοχές καραντίνας με πρόσχημα τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

Ενώ σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες η περίοδος καραντίνας αυτή τη στιγμή διαρκεί 5 ημέρες, αλλά μπορεί να παραταθεί εάν υπάρχουν θετικά κρούσματα Covid-19 στην ομάδα.

Καραντίνα λοιπόν, δεν απαιτείται πλέον στην Ελλάδα και κανένας που εισέρχεται στην χώρα δεν υπόκειται σε αυτό το μέτρο, εκτός από τα άτομα που ζητούν άσυλο!

Ακόμα κι εκεί επιπλέον ωστόσο, υπάρχει μία ακόμη διάκριση αφού οι Ουκρανοί πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ελλάδα και κάνουν αίτηση για προσωρινή προστασία δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Επομένως, παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων αναγκάζεται να μπει σε καραντίνα με βάση αποκλειστικά το γεγονός ότι ζητά άσυλο;

Αυτή η a la cart καραντίνα συνιστά ένα ακόμη μέσο διάκρισης που βασίζεται στην πολιτική των δύο ταχυτήτων για τους πρόσφυγες και έχει πολλαπλώς εκφραστεί από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και την ηγεσία της ΕΕ.

Είναι αδιανόητο να συνεχίζεται η διάκριση αυτή, ενώ ακόμα είναι τουλάχιστον υποκριτικό να επιβάλεις μια συνθήκη φυσικής απομόνωσης τη στιγμή που οι συνθήκες διαβίωσης στα camps εξακολουθούν να βρίσκονται μακριά από υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της covid 19. Στην πολυδιαφημισμένη από την Μητσοτάκης Α.Ε. Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου οι φυλακισμένοι πρόσφυγες έμειναν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες χωρίς νερό τον Μάιο, ενώ στο camp του Καρά Τεπέ το ρεύμα λειτουργεί ακόμη εκ περιτροπής.

Αυτή είναι δυστυχώς η εγκληματική πολιτική των ελληνικών Κυβερνήσεων σε συνεργασία με τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Συνδυάζεται δε και με τις απάνθρωπες και παράνομες επαναπροωθήσεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και κάθε έννοια ανθρωπιάς όπως πολλές φορές έχει ήδη καταγγείλει το ΜέΡΑ25 και πρόσφατα με την ερώτηση του Γραμματέα του κόμματος στον Πρωθυπουργό.

Αυτή η πολιτική ζητάμε εδώ και τώρα να σταματήσει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο