Μ. Κριθαρίδης: Να πάψουν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι να είναι όμηροι του κάθε κ. Σκυλακάκη – Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα τους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Ιούλ, 2022

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν οι δημοσιογράφοι του δημοσίου τομέα μετά την άρνηση της Κυβέρνησης να εκδώσει την σχετική ΚΥΑ που θα κατοχυρώνει την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου.

Μπορεί λοιπόν η Κυβέρνηση να μας λέει ότι βγήκαμε από την Ενισχυμένη Εποπτεία, καθώς και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα να συνηγορούν στο ότι τάχα βγήκαμε από τα μνημόνια, τα απότοκα όμως των μνημονίων είναι εδώ και τα πληρώνουν ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, μεταξύ των οποίων και οι δημοσιογράφοι φυσικά.

Δεν μπορούν να συνεχίσουν να εξαρτώνται όμως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ο καθορισμός του κατώτατου μισθού, οι όροι και οι συνθήκες εργασίας εν γένει, από την βούληση του κ. Σκυλακάκη και του εκάστοτε Υπουργού, όπως θεσμοθετήθηκε επί της μνημονιακής διαδικασίας καταργώντας ουσιαστικά τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.

Στηρίζουμε την 24ώρη απεργία των εργαζομένων δημοσιογράφων και τεχνικών του δημοσίου τομέα τη Δευτέρα 18 Ιουλίου και καλούμε την Κυβέρνηση να κάνει δεκτά τα δίκαια και εύλογα αιτήματα τους, από το να προβαίνει σε απεργοσπαστικές κινήσεις ή να κρύβεται πίσω από τους διάφορους νεοφιλελεύθερους Υπουργούς της ή τις διορισμένες διοικήσεις της στην ΕΡΤ.

Παράλληλα όμως, παλεύουμε και απαιτούμε την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων για το σύνολο των εργαζομένων, για να πάψουν να είναι έρμαια της καλής -ή συνήθως κακής- βούλησης και προαίρεσης του κάθε Υπουργού της Μητσοτάκης Α.Ε. -ή όποιας άλλης μνημονιακής Κυβέρνησης- και της ολιγαρχικής ή και κρατικής ακόμα, εργοδοσίας.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο