Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Πεδίου του Άρεως – Κινητοποίηση σήμερα στις 19.30 στο άγαλμα της Αθηνάς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Ιούν, 2022

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Πεδίου του Άρεως και κάθε δημόσιου χώρου

Κινητοποιήσεις σήμερα στις 17.45 στην πλ. Κολιάτσου και στις 19.30 στο άγαλμα της Αθηνάς

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μαζί με τον “εκλεκτό” της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, με το πέρασμα των σκληρών λοκντάουν της πανδημίας, όταν οι πολίτες και ιδιαίτερα η νεολαία επανοικειοποιήθηκαν τον δημόσιο χώρο του πάρκου του Πεδίου του Άρεως, δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση και του συγκεκριμένου χώρου πρασίνου.

Με ιδιωτικές μορφές διαχείρισης, δωρεές και δήθεν “εθνικούς ευεργέτες”, προσπαθούν με έμμεσο και άμεσο τρόπο να προβούν σε μία ακόμα ιδιωτικοποίηση, όπως άλλωστε προχωράει ήδη και ο “εκλεκτός” δήμαρχος Αθηναίων της Κυβέρνησης κ. Μπακογιάννης, με το κτήμα Δρακοπούλου, το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, με το λόφο του Στρέφη, τον Λυκαβηττό, τον λόφο του Φιλοπάππου και ακόμα και τον Εθνικό Κήπο.

Το ΜέΡΑ25 αντιστρατεύεται όλη αυτή την προσπάθεια της ιδιωτικομανούς Μητσοτάκης Α.Ε., στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατοίκων και συλλογικοτήτων για τη διασφάλιση του δημοσίου χαρακτήρα του Πεδίου του Άρεως και καλεί όλες και όλους σήμερα Τέταρτη 8 Ιουνίου:

-στις 17.45 στην πλατεία Κολιάτσου και στην 5η Δημοτική Κοινότητα, για την διάσωση του κτήματος Δρακόπουλου

-στις 19.30 στο άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίο του Άρεως, για να σταματήσουμε τα σχέδια του κ. Πατούλη και του κ. Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του πάρκου.

Τα πάρκα ανήκουν στον λαό και όχι σε ιδιώτες χορηγούς

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Πεδίου του Άρεως

Ελεύθεροι χώροι, δημόσιοι, πράσινοι, ανοικτοί

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο