Τομέας Εξωτερικών: Τρικυμία εν κρανίω η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Ουκρανικό – Σε θανάσιμο κλοιό οι ομογενείς στην Μαριούπολη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Μαρ, 2022

Ένας μήνας πέρασε από την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία, ένας μήνας από την εκκίνηση του πολέμου. Η Ελλάδα λάμπει δια της απουσίας της σε αυτό το διάστημα από κάθε διαμεσολαβητική προσπάθεια αποκλιμάκωσης του πολέμου. Μετά από σειρά επιχειρησιακών λαθών, το Μαξίμου έχει απολέσει όσα ερείσματα αξιοπιστίας διέθετε.

Συνέπεια αυτού είναι η Αθήνα να παρακολουθεί σαν κομπάρσος άλλες χώρες να αναλαμβάνουν διπλωματικές πρωτοβουλίες και να έχουν τον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου.

Κυρίως όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατόρθωσε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο τους ομογενείς μας στην Μαριούπολη, μην έχοντας κανένα σχέδιο απεγκλωβισμού τους ή συνδρομής τους. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι ορατά αυτή την στιγμή στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ομογενείς μας στην Μαριούπολη.

Οι διατεινόμενες «προσωπικές πρωτοβουλίες» του κ. Δένδια για την άρση του αδιεξόδου στην Μαριούπολη δεν έχουν το απόθεμα αξιοπιστίας που απαιτείται σε τέτοιες περιστάσεις: από την μία εξοπλίζεις τη μία πλευρά κι από την άλλη ζητάς χάρες από εκείνους τους οποίους στοχεύουν τα όπλα που στέλνεις.

Τρικυμία εν κρανίω, λοιπόν, σε Μαξίμου και Ζαλοκώστα. Και τα χειρότερα έπονται…

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο