9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω: Το γονεϊκό κίνημα, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί νίκησαν!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Ιαν, 2023

Απαντώντας σε Ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας δεσμεύτηκε για 3ετη επίταξη του κτιρίου του 9ου δημοτικού στο Αιγάλεω.

Πρόκειται για μία σπουδαία νίκη για το γονεϊκό κίνημα, τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία. Και μία νίκη για το ΜέΡΑ25 που είχε στις 17 Ιανουαρίου καταθέσει τροπολογία με θέμα: «Σχολικές μονάδες σε κίνδυνο λόγω εξώσεων. Πάγωμα διαδικασιών. Δημόσια κτίρια σε όλη την επικράτεια για όλα τα σχολεία». Στην τροπολογία του το ΜέΡΑ25 (παρ. 2) πρότεινε τη δυνατότητα έκδοσης διοικητικής πράξης περί επίταξης του ιδιωτικού κτηρίου, στο οποίο στεγάζεται και λειτουργεί σχολική μονάδα, εφαρμοζομένων αναλόγως των κειμένων διατάξεων.

Τώρα πια, η γειτονιά θα έχει σχολείο! Μια «συγχώνευση» σαν αυτές που πλέον προωθούνται συστηματικά από την Μητσοτάκης Α.Ε., μία έξωση και ένα ακόμα ιδιωτικό παρασιτικό συμφέρον αποτράπηκαν. Κόντρα σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης, ακόμα και στον δήμαρχο που αψήφησε την τοπική κοινωνία και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του, ο αγώνας κερδήθηκε!

Στις κινητοποιήσεις των γονέων, μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, πέρα από τον Βουλευτή του κόμματος Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Κρίτωνα Αρσένη, βρέθηκε την Τετάρτη και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης για να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο