5 Ιουλίου 2019

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Ιούλ, 2019

«Συγχρονικότητα» είναι κατά τον Καρλ Γιούνγκ η «νοήμων χρονική σύμπτωση» και ποιος είμαι εγώ να πάω κόντρα στον Γιούνγκ για το ότι μια υπέροχη περιπέτεια που ξεκίνησε σαν απότοκο του «Όχι που έγινε Ναι» ολοκληρώνει την πρώτη φάση της ακριβώς τη μέρα της επετείου εκείνου του ιστορικού Δημοψηφίσματος. Είναι στην τελική και θέμα προσωπικής προτίμησης -πάντα προτιμούσα τον Γιούνγκ από τον Γιούνγκερ.

5 Ιουλίου, λοιπόν, 4 χρόνια μετά. Δε θα μπω στις άγονες συζητήσεις -νομίζω όμως ότι σε ένα πράγμα μπορούμε να συμφωνήσουμε: Είτε κάποιος πιστεύει ότι «δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς» είτε κάποιος αφρίζει για την «kolotoumba», το αναντίρρητο αποτέλεσμα είναι ότι πολύς γενναίος κόσμος βούλιαξε κατόπιν στην κατάθλιψη της έλλειψης προοπτικής.

Όλοι; Όχι. Θα ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη που θα περιγράψω με προσωπικό τόνο ένα συλλογικό όραμα αλλά μόνο έτσι μπορεί να έχει την απαραίτητη βαρύτητα η μαρτυρία μου.

Γράφτηκα στο DiEM25 με το που δημοσιοποίησε το διεθνικό αυτό κίνημα την ύπαρξή του. Θεωρούσα ήδη τον Γιάνη Βαρουφάκη έναν απ’ τους ελάχιστους πολιτικούς που είχε τιμήσει την ψήφο μου, και περίμενα με ανυπομονησία να ξεκινήσει κάτι δικό του. Το πώς γνωριστήκαμε, πώς ανέλαβα το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 και αργότερα τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος είναι μια άλλη ιστορία που θα πούμε μια άλλη φορά. Ας πούμε ότι για μια ακόμα φορά: «Σ’ ευχαριστώ, Καρλ Γιούνγκ για τη συγχρονικότητα» και «Σ’ ευχαριστώ, Γιάνη για την εμπιστοσύνη».

Το πρώτο κεφάλαιο της περιπέτειας του ΜέΡΑ25 κλείνει σήμερα. Ένα κεφάλαιο, που ξεκίνησε μια συντροφιά ανθρώπων παραμονή της 25ης Μαρτίου του 2018, και που ένα χρόνο και κάτι αργότερα, με ενδιάμεσο σταθμό την έκπληξη των Ευρωεκλογών, κατάφερε να ολοκληρώσει με την ίδια χούφτα ανθρώπων δύο προεκλογικές περιόδους που θα γονάτιζαν πολύπειρα επιτελεία.

Σήμερα, λοιπόν, στην πλατεία Σανταρόζα (Δικαιοσύνης), στις 8.30 μ.μ., 4 χρόνια μετά το Δημοψήφισμα, κάνουμε την τελευταία συγκέντρωση αυτής της προεκλογικής περιόδου. Θα είναι μια γιορτή αντάξια του χαμόγελου, της ελπίδας και του νοήματος που μας χάρισε η συμμετοχή σ’ αυτό το εγχείρημα.

Και μετά; Μετά θα συμβεί αυτό που συμβαίνει πάντα στις Δημοκρατίες, όταν δεν προδίδεται η λαϊκή εντολή:

Η επόμενη ΜέΡΑ ανήκει σε σας.

Σπύρος Δερβενιώτης, Εκπρόσωπος Τύπου ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο