Γιατί κατεβαίνω ως υποψήφιος με το ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Ιούλ, 2019

Οι αντισυστημικοί φιλελεύθεροι συνεργάζονται ως γνωστόν και στηρίζουν στις εκλογές την ΜέΡΑ25 και τον ηγέτη της Γιάνη Βαρουφάκη. Ο λόγος είναι απλός:

Διότι το κόμμα αυτό είναι το μόνο αποδεκτό σε φιλελεύθερους κόμμα που ενσωματώνει στον πυρήνα της ιδεολογίας του μια κριτική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν φυσικά κομμουνιστικά και εθνικιστικά κόμματα που αντιμετωπίζουν κριτικά την ΕΕ όμως αυτά δεν είναι αποδεκτά στους φιλελεύθερους.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η κριτική φωνή απέναντι στην ΕΕ:

Διότι σήμερα η ΕΕ οδηγείται απο μία γραφειοκρατική νομενκλατούρα που έχει ως μοναδικό στόχο την μεγιστοποίηση των εξουσιών και των οφελημάτων της.Το αίτημα π.χ. της «εμβάθυνσης» σηματοδοτεί μια προσπάθεια περαιτέρω μεταφοράς εξουσιών καθώς και νέων πηγών προσόδου  στην νομενκλατούρα των Βρυξελλών.

Για αυτό επίσης η νομενκλατούρα αρνείται με τέτοια λύσσα τον «φορολογικό ανταγωνισμό»-δηλαδή το δικαίωμα του κάθε κράτους να ορίζει το φορολογικό επίπεδο που επιθυμεί- και έχει βάλει στον στόχο της την Ιρλανία την Κύπρο την Μάλτα κ.α. Διότι απλούστατα τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο να μειωθούν οι φόροι στον ευρωπαικό χώρο κάτι που θα σήμανε απώλεια προσόδων θέσεων εργασίας και εξουσίας.

Οι αντισυστημικοί φιλελεύθεροι  έβλεπαν πάντοτε με βαθύτατα δυσπιστία εμπορικά μπλόκ οπως την ΕΕ που θα έκαναν το αίμα του Ανταμ Σμίθ να βράζει στον τάφο του.Πρόκειται για κλειστά μορφώματα που έχουν ως στόχο να υψώνουν δασμολογικούς δασμούς στους «απ έξω» και να ανταμείβουν με επιδόματα τους «απο μέσα»(ΚΑΠ Airbus κλπ).Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας της οποία η συμμετοχή στην ΕΕ δεν υπήρξε ποτέ το αποτέλεσμα «αυθορμήτων» (κατά Χάγιεκ) οικονομικών διαδικασιών άλλα αποτέλεσμα αποφάσεων που δεν είχαν καμία σχέση με οικονομία και συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Παρά την απίστευτη προπαγάνδα υπέρ του ευρώ από τα κέντρα εξουσίας των Βρυξελλών σήμερα ο Ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του αναγνωρίζει οτι η ένταξη στην ευρωζώνη υπήρξε ένα τεράστιο λάθος που επιπλέον σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ βασίσθηκε σε διαστρέβλωση των  στοιχείων που αφορούσαν καίριους τομείς της οικονομίας.

Η ένταξη στο ευρώ με μια εξωπραγματική ισοτιμία οδήγησε σε κατάρρευση των εξαγωγών καθώς και σε τεράστια αύξηση του δημόσιου και ιδιωτικού δανεισμού τροφοδοτούμενου απο την πίστη των αγορών οτι οι εντός της ευρωζώνης χώρες δεν διατρέχουν  κίνδυνο χρεωκοπίας. Όλα αυτά φυσικά τα είχαν προβλέψει τόσο φιλελεύθεροι νομπελίστες οικονομολόγοι όπως ο Μίλτον Φρίντμαν καθώς και σοσιαλδημοκράτες όπως ο Πόλ Κρούγκμαν.

Το έγκλημα της υιοθέτησης του ευρώ ήρθε να ολοκληρώσει η λιτότητα των περίφημων «μνημονίων».Βασισμένα οχι σε οικονομική λογική αλλά σε μια ηθικολογική μεταφυσική προτεσταντικής προέλευσης οδήγησαν την Ελλάδα σε μία κρίση που ξεπερνάει και την Μεγάλη Κρίση της δεκαετίας του 20.Μέσα σε 6 έτη το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25% και η ανεργία υπερβαίνει το 20% – ενώ μεταξύ των νέων υπερβαίνει το 40%.! Και σε ένα τέτοιο πλαίσιο η νομενκλατούρα των Βρυξελλών σε πείσμα κάθε λογικής ζητά πλεονάσματα και σφίξιμο της ζώνης!

Οι αντισυστημικοί φιλελεύθεροι θεωρούμε οτι η συνεχιζόμενη πειθήνια υπακοή στην νομενκλατούρα της ΕΕ και στους στόχους της («εμβάθυνση», «φορολογική εναρμόνιση» «λιτότητα», «πλεονάσματα») βρίσκονται έξω από κάθε φιλελεύθερη λογική.

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους-και πολλούς άλλους που δεν αναφέραμε-πιστεύουμε οτι η κριτική αντιμετώπιση των σχέσεων Ελλάδος-ΕΕ είναι απολύτως αναγκαία και εναρμονίζεται απόλυτα με την φιλελεύθερη λογική.

Για αυτό στηρίζουμε το ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

του Τάκη Μίχα, υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο