Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Τέλης Τύμπας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Προς τις 9 Ιουνίου...
19 Απρ, 2024

Ο Τέλης Τύμπας θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Είναι καθηγητής Ιστορίας της Τεχνολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (ΙΦΕ) του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη μελέτη της τεχνητής νοημοσύνης και των ενεργειακών μεταβάσεων από την οπτική των ανθρωπιστικών και των κοινωνικών επιστημών (μετά από σπουδές χημικού μηχανικού στο ΑΠΘ και μεταπτυχιακό και διδακτορικό σε τεχνολογική-επιστημονική πολιτική και ιστορία-κοινωνιολογία της τεχνολογίας στις ΗΠΑ).

Είναι διευθυντής αγγλόφωνου μεταπτυχιακού στο διεπιστημονικό πεδίο Science, Technology, Society και μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΕΚΠΑ.

Επίσης, αντιπρόεδρος έρευνας του European Inter-University Associationon Society, Science and Technology και actionchair ευρωπαϊκού ερευνητικού δικτύου για το ρόλο της νέας τεχνολογίας στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών συνόρων και της μετανάστευσης.

Ήταν chair του Tensions of Europe: Network on History, Technology and Europe, visiting scholar στο MIT, πρόεδρος του ΙΦΕ, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Aπό την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος στην ΑΚΟΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι το 2015) και την Αναμέτρηση, συμμετέχει από φοιτητής σε συλλογικότητες και κινήματα που αναφέρονται στην πολιτική οικολογία, την ανανεωτική αριστερά, την άρση έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων, τα δικαιώματα των πεζών και των ατόμων με αναπηρία.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο