Η φίμωση δεν θα περάσει – Βίντεο και φωτογραφίες από τη δράση στη γερμανική πρεσβεία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Απρ, 2024

Δεκάδες μέλη της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό, τις απαγορεύσεις αλλά και τα ψέματα της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον του παλαιστινιακού συνεδρίου στο Βερολίνο αλλά και τριών πανεπιστημιακών μεταξύ των οποίων και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη συγκέντρωση ακούστηκαν συνθήματα εναντίον της γενοκτονίας που διαπράττει το Ισραήλ και της στάσης της ΕΕ αλλά ειδικά της Γερμανίας ενώ συμμετείχαν και μέλη του κινήματος BDS Greece, καλώντας σε μποϊκοτάζ και κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ.

Το παρόν έδωσαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές και ευρωβουλεύτριες της ενωτικής πρωτοβουλίας μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Γ. Βαρουφάκης στον οποίο την περασμένη εβδομάδα απαγορεύτηκε η είσοδος αλλά και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία.

Οπως έχει και στο παρελθόν τονίσει η ενωτική πρωτοβουλία τη Δημοκρατία δεν θα την προστατέψουν ούτε οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε οι κυβερνήσεις. Το δικαίωμα στην αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό Λαό και την Δημοκρατία θα τα υπερασπιστούμε εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες.

Οι απαγορεύσεις δε θα περάσουν. Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό.

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και βίντεο από τη σύντομη ομιλία του Γ. Βαρουφάκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο