Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο καθηγητής πανεπιστημίου Βασίλης Μουλιανίτης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Προς τις 9 Ιουνίου...
16 Απρ, 2024

Ο Βασίλης Μουλιανίτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με αντικείμενο έρευνας την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική και ανένταχτος της Αριστεράς, αποδέχτηκε την πρόταση της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό της ως υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ο Βασίλης Χ. Μουλιανίτης γεννήθηκε στην Αρτα πριν από πενήντα χρόνια, τέταρτο τέκνο μιας πολύτεκνης οικογένειας και διαμένει στην Πάτρα. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός (1996) και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (2004) από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Υπηρέτησε σαν συμβασιούχος διδάσκων (2005) και Επίκουρος Καθηγητής (2018) στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδιασμού Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι Καθηγητής (2023) στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η κύρια έρευνά του επικεντρώνεται στη Θεωρία και Μεθοδολογία Σχεδιασμού με χρήση τεχνικών Τεχνητής Νοημοσύνης, στη Μηχανοτρονική και τη Ρομποτική. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα. Έχει πάνω από εκατό εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Σαμψώνη, και μεγαλώνουν μαζί δύο υπέροχες ανάδοχες κόρες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο