Η Ελλάδα στην 4η χειρότερη θέση του ΟΟΣΑ στον πληθωρισμό τροφίμων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Απρ, 2024

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά η κοροϊδία και η απάτη των κυβερνητικών μέτρων.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό καταδεικνύουν την ελληνική πραγματικότητα για την ακρίβεια και αποδεικνύουν τα κυβερνητικά ψεύδη. Συγκεκριμένα καταγράφεται νέα αύξηση του πληθωρισμού, που έφτασε τον Μάρτιο το 3,2% από 2,9% τον Φεβρουάριο, ενώ ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έφτασε στο 5,3% και, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η Ελλάδα κατέχει την 4η χειρότερη θέση στον κόσμο στον πληθωρισμό τροφίμων, μετά την Τουρκία, την Ουγγαρία, και την Ν. Κορέα!

Η κυβερνητική προπαγάνδα, τα «καλάθια» και οι θεατρινισμοί του πρωθυπουργού στα Supermarket, με συνοδεία ΜΜΕ, αποδεικνύονται καθαρή απάτη, αφού η ακρίβεια αποτελεί κυβερνητική επιλογή, διότι με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των μεγάλων διατροφικών επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα αυξάνονται τα φορολογικά έσοδα μέσω της αύξησης του ΦΠΑ!

Οι συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων προστίθενται στις τεράστιες αυξήσεις για την περίθαλψη, την οποία πλέον οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν από το πενιχρό τους εισόδημα, με αποτέλεσμα η φτώχεια να μεγαλώνει και η δυνατότητα επιβίωσης με αξιοπρέπεια να εκμηδενίζεται.

Απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της συνεχούς μείωσης των πραγματικών μισθών, όπως:

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα
• Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων
• Γενναία αύξηση μισθών, ώστε να ανταποκρίνονται στο σημερινό κόστος ζωής.
• Θεσμοθέτηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), ώστε να καλύπτονται οι απώλειες στους μισθούς και στο μέλλον.

Η υλοποίηση όμως όλων αυτών προϋποθέτει την ανάπτυξη μαζικών λαϊκών αγώνων και την συστράτευση και ενίσχυση της Ανατρεπτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς και συγκεκριμένα της ενωτικής μας πρωτοβουλίας | ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, ώστε να αποτελέσει μία ισχυρή κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση, απάντηση στις πολιτικές άγριας λιτότητας της κυβέρνησης, που λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα και διαλύει το Κράτος Πρόνοιας και τις δημόσιες υποδομές.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο