Υπερασπίσου το HDP. Αντιστάσου στη δικτατορία του Erdoğan. Σώσε τη Δημοκρατία.

Συνεντεύξεις - videos
23 Μαρ, 2021

Οι επιθέσεις του Erdoğan στη δημοκρατία αυξάνονται – το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) είναι βασικός στόχος της καμπάνιας εξόντωσης της αντιπολίτευσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Τουρκική κυβέρνηση προχώρησε σε άρση της ασυλίας του βουλευτή Ömer Faruk Gergerlioğlu και τον καταδίκασε σε πάνω από ένα χρόνο φυλάκισης για μια ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν 5 χρόνια.

Ο Gergerlioğlu εκτός της δράσης του για την ανάδειξη περιπτώσεων αστυνομικής βίας κατά των γυναικών, έχει ηγηθεί μια γενναίας καμπάνιας κατά της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Γι’ αυτό του το κουράγιο βρίσκεται κατηγορούμενος πως “υποθάλπτει τρομοκρατικές δράσεις”. Αυτή δε είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά περιπτώσεων στοχοποίησης αντιπάλων του ΑΚΡ του Erdoğan. Χιλιάδες αντιφρονούντες βρίσκονται φυλακισμένοι γιατί τόλμησαν να πουν τη γνώμη τους εναντίον του καθεστώτος Erdoğan και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Κούρδων πολιτών.

Τώρα, έχει κατατεθεί πρόταση στο Τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο για ολοκληρωτική απαγόρευση του HDP. Μην έχεις καμία αμφιβολία: η εξάλειψη του HDP θα είναι το τελευταίο βήμα της Τουρκίας προς τη δικτατορία.

Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε το HDP και να αντισταθούμε στη δικτατορία του Erdoğan. Η διεθνής κοινότητα έχει παραμείνει εξαιρετικά ήσυχη αναφορικά με τη δίωξη αντιπάλων του ΑΚΡ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποδείξει πως την ενδιαφέρει περισσότερο να έχει καλές σχέσεις με το καθεστώς Erdoğan παρά να υπερασπιστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς στην Τουρκία. Όμως ως εδώ!

Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο να σταθούν στο πλευρό του HDP και να αντισταθούν στη βιαιότητα, την παρανομία και την εγκληματική δράση του καθεστώτος Erdoğan.

Δείξε την αλληλεγγύη σου! Υπερασπίσου τη δημοκρατία τώρα! Υπέγραψε το ψήφισμα!

Υπογράψτε το αίτημα

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο