Υγειονομικά ασφαλής σχολική χρονιά μόνο με μαζικά, δημόσια, δωρεάν rapid test σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Σεπ, 2021

Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή της έναρξης της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού, ζητούσε την δημιουργία ενός δημοσίου δικτύου για μαζικά και δωρεάν τεστ στον πληθυσμό. Η Κυβέρνηση αρνήθηκε να στήσει αυτό το δίκτυο εγκλωβισμένη στην εξυπηρέτηση των διαφόρων συμφερόντων της, ενώ κατέφυγε κάποια στιγμή στην απάτη των self test και πιο πρόσφατα στο στήσιμο ενός άτυπου δικτύου ουσιαστικά ιδιωτικών παραμάγαζων, για τεστ του πληθυσμού.

Ενάμιση χρόνο μετά και ενώ επίκειται η έναρξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας και καθώς πλέον γνωρίζουμε καλά ότι εμβολιασμένοι (σε πολύ μικρότερο φυσικά βαθμό) και μη, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, απαιτούμε από την Κυβέρνηση τουλάχιστον για το 1 εκατομμύριο περίπου των εμπλεκόμενων στη μαθησιακή διαδικασία (μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς) να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην βρεθούν κι αυτοί στο έλεος της μετάλλαξης Δέλτα.

Και επειδή μετά την περυσινή πικρή πείρα ξέρουμε ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να μειώσει τους μαθητές ανά τάξη και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, απαιτούμε να υπάρξει κατ’ ελάχιστον η μαζική διεξαγωγή δημόσιων, δωρεάν rapid tests σε μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να μην μιλάει ο κ. Μητσοτάκης μόνο για «ασφάλεια», αλλά να δώσει και την αίσθηση της υγειονομικής ασφάλειας έστω στους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο