Βρήκε κι άλλους «παράνομους» η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Ανακοινώσεις Οργανώσεων
30 Σεπ, 2023
Καταδικάζουμε την εισβολή στην Κατάληψη Ευαγγελισμού
Ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης Κρήτης
Ο αυταρχισμός, η καταστολή, το δόγμα «νόμος και τάξη», είναι τα κύρια εργαλεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Η Κατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο είναι χώρος έκφρασης και αυτοοργάνωσης, εστία υποστήριξης των κοινωνικών αγώνων και όσων πλήττονται από τις εξουσιαστικές σχέσεις. Οι ομάδες που δραστηριοποιούνται βρίσκονται σε όλες τις μάχες εναντίον του κοινωνικού ρατσισμού και του φασισμού που ξαναθεριεύει. Με δράσεις αλληλεγγύης, με συζητήσεις, με εκθέσεις βιβλίου και ομάδες αντιπληροφόρησης. Με το παράδειγμά τους έχουν κερδίσει την αποδοχή των κατοίκων του  Ηρακλείου. Αυτών που υποτίθεται σήμερα κλήθηκαν να προστατέψουν οι δυνάμεις καταστολής.
Όλα αυτά ενοχλούν κάθε εξουσία. Ειδικά την «Μητσοτάκης Α.Ε.»
Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται και πνίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη, η κοινή γνώμη ταΐζεται με το αφήγημα της ασφάλειας και της καταπολέμησης της «ανομίας». Δεν είναι τυχαίο ότι και αυτή η κυβερνητική θητεία ξεκινά με επίθεση στους αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους. Αυτούς βλέπει ως «παράνομους» η «Μητσοτάκης ΑΕ». Για αυτούς παράνομοι είναι οι αλληλέγγυοι πολίτες. Όχι οι εργολάβοι που καθυστέρησαν τα αντιπλημμυρικά έργα, όχι οι υπουργοί που παίρνουν δωράκια, όχι η ίδια η κυβέρνηση που κουρελιάζει την αυτονομία των θεσμών.
Το Ηράκλειο μπορεί και πρέπει να παραμείνει μια δημοκρατική πόλη. Που να χωράει όλες τις φωνές. Ακόμα και αυτές με τις οποίες διαφωνεί η καθεστηκυία τάξη. Ειδικά αυτές! Καλούμε τα κόμματα αλλά και τους υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές να πάρουν άμεσα θέση για το μαύρο σύννεφο αυταρχισμού που ενέσκηψε στην πόλη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο