Βουλιάζουμε κι άλλο στο χρέος τη στιγμή που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Απρ, 2022

Σε επανέκδοση 7ετούς ομολόγου προχωρά σήμερα η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με επιτόκιο αρκετά υψηλό, γύρω στο 2,5% (από 1,3%) και παρόλα αυτά πανηγυρίζει κιόλας με την γνωστή συνοδεία των «προθύμων». Την ώρα, δηλαδή, που βουλιάζουμε ακόμα περισσότερο στο χρέος, η Μητσοτάκης Α.Ε. χειροκροτεί μαζί με πρόθυμους και χρήσιμους ηλίθιους, που βγαίνουμε στις αγορές με «αναβαθμισμένη επενδυτική βαθμίδα».

Προφανώς, διαφεύγει από τους «επιτελάρχες» του κ. Μητσοτάκη ο λόγος για τον οποίο χρεοκόπησε η χώρα μας πριν μπει στη γνωστή και επώδυνη μνημονιακή διαδικασία. Όμως ο κ. Μητσοτάκης μάλλον έχει ζηλέψει την «δόξα» του Κώστα Καραμανλή, θέλοντας να γίνει ο δεύτερος Πρωθυπουργός επί της διακυβέρνησης του οποίου έχουμε εκτίναξη ενός τεράστιου δημοσίου χρέους για την εξυπηρέτηση κατ’ ουσίαν των ελλειμμάτων.

Αν όμως το επιτόκιο αυτό παραμείνει σε αυτά τα ύψη -αν δεν αυξηθεί κιόλας που είναι το πιθανότερο δυστυχώς-, τότε μέσα σε 2 χρόνια το πολύ η χώρα μας θα χρειαστεί ένα ακόμα, νέο δάνειο με μνημονιακούς όρους, διότι πολύ απλά δεν θα μπορέσουν να γίνουν οι σχετικές αποπληρωμές του χρέους. Το 5ο μνημόνιο, λοιπόν,  είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο, δυστυχώς, και γι’ αυτό πρέπει να οργανωθούμε και να το αντιπαλέψουμε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο