Να σταματήσει τώρα το καθεστώς μη λογοδοσίας των πολιτικών προσώπων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Απρ, 2018

Στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη του ΜέΡΑ25, ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα της λογοδοσίας των πολιτικών προσώπων.

 

Συγκεκριμένα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε:

 

«Η απογοήτευση των πολιτών γιγαντώνεται στη θέα δικαστών ανήμπορων να βάλουν  φρένο σε νόμους που κρίνουν αντισυνταγματικούς. Η υφήλιος το έχει βούκινο για την Siemens και για την Novartis αλλά οι πολίτες με θλίψη παρατηρούν μια ελληνική δικαιοσύνη ανήμπορη να τα βάλει με τα θεριά.

 

Αντί να βλέπουν διωκτικές και δικαστικές αρχές να αναλαμβάνουν αυτεπάγγελτα αποτελεσματική δράση, βλέπουν πολιτικούς και δημοσιογράφους να μεταμορφώνονται σε εισαγγελείς με σκοπό μόνο τον θόρυβο, τα κομματικά και επιχειρηματικά οφέλη, το κουκούλωμα, τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής που μόνο στόχο έχουν να τα βρουν μεταξύ τους οι εκπρόσωποι της παλιάς ολιγαρχίας με τους εκπρόσωπους της νεότερης ολιγαρχίας.

 

Παρόλα αυτά, όλοι μας, όσοι έχουμε περάσει από την Βουλή, από υπουργεία, πρέπει να κρινόμαστε, να είμαστε υπόλογοι στον Λαό και στην Δικαιοσύνη. Τους προκαλώ λοιπόν από αυτό εδώ το βήμα: Να καταργηθεί άμεσα η βουλευτική ασυλία και η προστασία νυν και τέως υπουργών. Δεν είναι δυνατόν ο πολίτης να προστατεύεται λιγότερο από τον βουλευτή κι ο βουλευτής λιγότερο από τον υπουργό. Βουλευτές κι υπουργοί να αντιμετωπίζονται ακριβώς όπως οι πολίτες».

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο