Γιώργος Λογιάδης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957.

Πατέρας του ήταν ο αείμνηστος πολιτικός μηχανικός Σοφοκλής Μανώλης Λογιάδης και μητέρα του η Μαρία το γένος Κουκλάκη από τα Χανιά. Η οικογένεια Λογιάδη έχει τις ρίζες της από το Αμάρι Ρεθύμνου, από την ιστορική οικογένεια Βαρούχα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Γιώργος Λογιάδης έζησε στην Αυστρία και Ελβετία όπου εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός ο πατέρας του. Η οικογένεια επέστρεψε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και ο Γιώργος Λογιάδης θα πάει σχολείο.

Ανήσυχο πνεύμα και φιλομαθής θα μάθει δύο γλώσσες Αγγλικά και Γερμανικά και θα ταξιδέψει στη Βόννη της Δυτικής Γερμανίας για να συνεχίσει της σπουδές του. Θα αποφοιτήσει από το τμήμα Οικονομικών με διακρίσεις από το πανεπιστήμιο της Βόννης. Παρά τις ευκαιρίες που το δόθηκαν για να μείνει στη Γερμανία αποφασίζει να επιστρέψει και να μεγαλουργήσει δίπλα στην οικογένειά του.

Αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις θα κάνει το πρώτο επαγγελματικό του βήμα, στην εταιρεία Λαϊκής Βάσης Τσιμεντοβιομηχανία Κρήτης. Η διορατικότητα του πατέρα του θα στρέψει την οικογένεια προς τον τουρισμό. Τα θεμέλια του Knossos Beach θα πέσουν το 1964 και η επιχείρηση θα ανοίξει το 1968. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ο Γιώργος Λογιάδης θα ξεκινήσει να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση χωρίς να σταματήσει ούτε μέρα μέχρι σήμερα. Παράλληλα, μαζί με τον αδερφό του Δρ. πολιτικό μηχανικό Ιωάννη Λογιάδη θα ιδρύσουν το τεχνικό γραφείο Σεισμικής Μόνωσης στην Αθήνα εκτελώντας διάφορα έργα μεγάλης σπουδαιότητας στην αντισεισμική μηχανική.

Με πλούσια εμπειρία από την επαγγελματική του σταδιοδρομία και με εφόδια την ανατροφή του, τις αρχές και την παιδεία που έλαβε από τους γονείς του -πέρα από την μόρφωση του – που ευγνωμονεί, θα διαπρέψει στον τουριστικό τομέα. Το Knossos Beach της οικογένειας Λογιάδη δεν είναι γνωστό μόνο για τα όσα έχει προσφέρει στον τουριστικό κλάδο αλλά και για τη μεγάλη κοινωνική του προσφορά δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς, καθώς στηρίζει πολλές δράσεις προβολής και τουρισμού του τόπου.

Έχει δύο παιδιά τη Μαρία Ελίζα 25 ετών διπλωματούχο Βιοχημείας Πανεπιστημίου Grenoble Γαλλίας και το Σοφοκλή 22 ετών τελειόφοιτο της Οικονομικής σχολής του Ρεθύμνου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο