Βγαίνουμε στο δρόμο για το ρεύμα!

Δραστηριότητα
05 Οκτ, 2022

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, το ΜέΡΑ25 φωνάζει για τη μεγάλη ληστεία της ολιγαρχίας στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Εξηγήσαμε τον κεντρικό ρόλο που παίζει το Χρηματιστήριο Ενέργειας στις αυξήσεις που καταλήγουν στις τσέπες των γνωστών πια ολιγαρχών, και απαιτούμε την κατάργησή του.

Καταθέσαμε δημόσια την πρότασή μας για επιβολή πλαφόν ανα μονάδα παραγωγής, πρόταση που, αν είχε τη στοιχειώδη κοινωνική ενσυναίσθηση, μπορούσε να εφαρμόσει άμεσα ακόμα και η παρούσα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Μια πρόταση που θα μείωνε κατά 50% τα τιμολόγια χωρίς να χρειάζεται να δανείζεται το κράτος για να επιδοτεί τα κέρδη της ολιγαρχίας.

Υποστηρίζουμε αυτό που καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι/ες πια:

-ότι το ρεύμα είναι ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό που μπορεί και πρέπει να ανήκει στο λαό και να το διαχειρίζεται ολοκληρωτικά μια εθνικοποιημένη/κοινωνικοποιημένη ΔΕΗ.

Η Μητσοτάκης ΑΕ αδιαφορεί για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που χρεωκοπούν εξαιτίας του ρεύματος και ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των ολιγαρχών που τη στηρίζουν.

Η ηγεσία της ΕΕ για μια ακόμα φορά βρίσκεται κι αυτή να υπηρετεί τα συμφέροντα των κερδοσκόπων και δεν κάνει τίποτα για τους λαούς της Ευρώπης.

Η ΕΕ κρύβεται πίσω από τον Πούτιν και ο Μητσοτάκης πίσω από την ΕΕ.

Εμείς δεν θα τους αφήσουμε άλλο να κρύβονται.

Βγαίνουμε στο δρόμο μαζί με τους πολίτες που απαιτούν:
-Πλαφόν στις τιμές
– Διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου
-Εθνικοποίηση της ενιαίας ΔΕΗ
-Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία Ρεύμα Για Όλες/ους καθώς και τις υπόλοιπες συλλογικότητες, σωματεία και φορείς που καλούν σε διαδήλωση την Παρασκευή 7/10 στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος με κατεύθυνση τα γραφεία της ΕΕ.Υπογράφουμε εδώ για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και την Εθνικοποίηση της ΔΕΗ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο