Γιατί φοβούνται τόσο τον Βαρουφάκη;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Μάι, 2018

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε την τιμητική του για άλλη μια φορά σε δηλώσεις τροϊκανού αξιωματούχου. Σαν καρουζέλ, αυτή τη φορά ήρθε πάλι η σειρά του Κλάους Ρεγκλινγκ, αυτού που είχε πλειοδοτήσει στα 100δισ το περιβόητο “κόστος Βαρουφάκη”, αλλά έχασε από τον Τόμας Βιζερ που το ανέβασε τουλάχιστον(sic) στα διπλά. Στις χθεσινές του δηλώσεις πάντως το έριξε πάλι στα 86δισ…

«Η κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2015 προχωρούσε με τον τότε υπουργό Οικονομικών Βαρουφάκη στη λάθος κατεύθυνση: σημαντικές μεταρρυθμίσεις ανακλήθηκαν και κατεβλήθη προσπάθεια να σταματήσει το συμφωνηθέν μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Ως αποτέλεσμα, έπεσε η ελληνική οικονομία και πάλι σε ύφεση. Το «Grexit» ξαφνικά έγινε ρεαλιστικό σενάριο. Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι αυτός ο λάθος δρόμος κόστισε στην Ελλάδα 86 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, όμως, η κυβέρνηση επέστρεψε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Έχει δίκιο ο Ρέγκλινγκ. Ο Γιάνης Βαρουφάκης όντως ανακάλεσε τις απορρυθμίσεις – μεταρρυθμίσεις τις ονομάζουν τρόικα εσωτερικού κι εξωτερικού – τιμώντας τη λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου του 2015 για πραγματική διαπραγμάτευση για πρώτη φορά από την αρχή των μνημονίων. Αυτό είναι το “αμάρτημα” που δεν του συγχωρούν οι τροϊκανοι εξωτερικού κι εσωτερικού. Αυτό είναι που τους τρομοκρατεί, η δημοκρατική βούληση.

Το είχε δηλώσει άλλωστε κυνικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Γιανη Βαρουφακη: “δεν φαντάζομαι να πιστεύεις πως οι εκλογές αλλάζουν κάτι”.

Εμείς στο ΜέΡΑ25 είμαστε περήφανοι για τον γραμματέα μας, όχι επειδή έκανε κάποιο ανδραγάθημα αλλά επειδή τίμησε, ο μόνος ΥΠΟΙΚ που το έκανε στη μνημονιακή Ελλάδα, τη λαϊκή εντολή, κάνοντας αυτό για το οποίο εκλέχθηκε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Κι αν η λαϊκή βούληση σημαίνει Grexit για τους δανειστές και την εγχώρια ολιγαρχία, εμείς ευθαρσώς δηλώνουμε πως η διαιώνιση της χρεοδουλοπαροικίας που έχουμε καταστεί είναι κατά πολύ χειρότερη από το ενδεχόμενο ενός Grexit. Άλλωστε έτσι ερμηνεύουμε και το βροντερό Όχι του δημοψηφίσματος, ως Όχι στο Ευρώ πάση θυσία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο