Βαρουφάκης από την Κοζάνη: Έχει στηθεί μια παραοικονομία πάνω στη θεμέλιο λίθο της πτώχευσης του κόσμου

Δραστηριότητα
14 Δεκ, 2022

Συζήτηση με πολίτες για την ακρίβεια και τα κόκκινα δάνεια είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στην Κοζάνη.

«Η κρίση που βιώνουμε, είναι συνεχής από το 2010, δεν είναι άλλη κρίση, απλώς από το 2016 και μετά, κάποιοι κερδίζουν από την κρίση και την χρεοκοπία» ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και επισήμανε πως παράγουν κέρδη οι πολύ λίγοι από την πτώχευση των πολλών.

«Είναι αέναη η παραγωγή μιζέριας και πτώχευσης καθώς αυτές οι διαδικασίες είναι σαν ένα μαγκανοπήγαδο που δεν σταματάει ποτέ» ανέφερε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς έχει στηθεί μια παραοικονομία πάνω στη θεμέλιο λίθο της πτώχευσης του κόσμου.

«Μέχρι το 2015 η πτώχευση τους επηρέαζε όλους, μετά το 2016 η μνημονιακή Ελλάδα μεταλλάχθηκε και κάποιοι άρχισαν να κερδίζουν από αυτό με ευθύνες της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τότε που με όσα έκανε στο ζήτημα των κόκκινων δανείων έστρωσε τον δρόμο στον “Ηρακλή” του κ. Μητσοτάκη» υπογράμμισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε ακόμα στους μηχανισμούς αυτούς πλουτισμού των αρπακτικών και της διεθνούς της ολιγαρχίας πάνω στα κόκκινα δάνεια, αλλά και στο Χρηματιστήριο Ενέργειας που επίσης στήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και απογειώθηκε σήμερα από την Μητσοτάκης Α.Ε..

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 τέλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει προεκλογική σφυρηλάτηση ενός προοδευτικού προγράμματος κι ενός προοδευτικού μετώπου στην κοινωνία για να αντιπαλέψει αυτές τις ολιγαρχικές πολιτικές.

«Οι υπάλληλοι των ολιγαρχών δεν χρειάζονται πρόγραμμα, πρόγραμμα τους είναι τα συμφέροντα και τα κελεύσματα της ολιγαρχίας, εμείς που επιδιώκουμε τη ρήξη με αυτή την ολιγαρχία, τα συμφέροντα και τις πολιτικές της, πρέπει να καθίσουμε και να συζητήσουμε για να υπάρξει σύγκλιση προεκλογικά» κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο