Το κακό με τη γραβάτα, είναι ότι πάει σετάκι με τη θηλειά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Ιούν, 2018

Ο Αλέξης Τσίπρας με γραβάτα, βγαίνοντας μόλις ξεκίνησαν τα δελτία, μιλά για μια αόριστη Ελλάδα, με τον ΣΚΑΪ, συγκεκριμένα o Μπάμπης Παπαδημητρίου, να τον επαινεί ως υπεύθυνο πολιτικό, που μαθαίνει από τα λάθη του(sic).

 

 

Η γραβάτα υποτίθεται θα σήμαινε μια επιτυχία επί του χρέους. Αυτό που κατόρθωσε να πάρει ο Τσίπρας είναι μονιμοποιημένη λιτότητα, με νέες περικοπές, στις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα, ιδιωτικοποιήσεις-ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας και περαιτέρω απορρυθμίσεις στα εργασιακά, ούτε καν με αντάλλαγμα το χρέος, αλλά με όχημα το χρέος! Είναι μια παταγώδης αποτυχία! 

Το μόνο “κέρδος” για το χρέος είναι μια δεκαετής επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων του δευτέρου μνημονίου, και αν η όποια κυβέρνηση περνά τις εξετάσεις(=τριμηνιαίες αξιολογήσεις), συν 1,2δισ€ το χρόνο από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατά η ΕΚΤ. Τίποτα δεν κέρδισε η χώρα στο χρέος, μονιμοποίησε κυριολεκτικά την χρεοδουλοπαροικία: καρότο: ανούσιες ελαφρύνσεις στο χρέος, μαστίγιο: αέναη λιτότητα!

 
Μιλώντας λοιπόν για μια αόριστη, παραδεισένια Ελλάδα, που δεν ισχύουν τα ανωτέρω, ο πρωθυπουργός βγάζει τη γραβάτα, ολοκληρώντας την παράτα, “υπάρχει δουλειά ακόμα να γίνει”, (ναι, το ξέρουμε: περικοπές, απορρυθμίσεις και υπερφορολόγηση…)

 

 

 

Και ως ΜέΡΑ25 λέμε να πρωτοτυπίσουμε, σε αντίθεση με σύσσωμη τη λοιπή αντιπολίτευση που στέκεται αποκλειστικά στην καταγγελία, εμείς θα καταθέσουμε και προτάσεις, συγκεκριμένες, Νέα Συμφωνία για την Ελλάδα τις έχουμε ονομάσει. Αποτελείται από Επτά Τομές που μπορούν να εφαρμοστούν αύριο το πρωί, σπάζοντας τον παραλογισμό που μας επιβάλλουν αυτοί που ελέγχουν το μη βιώσιμο χρέος μας. Υπάρχει εναλλακτική στην μη εναλλακτική του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και λοιπών μνημονιολάγνων…

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο