«Η τρόικα εξυπηρετεί την ολιγαρχία και η ολιγαρχία την τρόικα», Γιάνης Βαρουφάκης – Τρίκαλα 2 Μαΐου 2019

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Μάι, 2019

«Η τρόικα είναι η καλύτερη φίλη της ολιγαρχίας και η ολιγαρχία η καλύτερη φίλη της τρόικας και γι’ αυτό δαιμονοποιούν και πολεμούν όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς δεν μένουμε Ευρώπη, εμείς είμαστε η μαχόμενη προοδευτική Ευρώπη» τόνισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε μια κατάμεστη αίθουσα στο δημαρχείο των Τρικάλων.

«Από εδώ από τα Τρίκαλα στέλνουμε ένα μήνυμα προς κατεύθυνση: Το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 και οι άνθρωποι του θα σταματήσουν την ερημοποίηση της χώρας» και συμπλήρωσε:«Γι’ αυτό πρέπει να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας υπερψηφίζοντας στις εκλογές το ΜέΡΑ25».

Η ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 και υποψήφια στις ευρωεκλογές Σοφία Σακοράφα από την ιδιαίτερη πατρίδα της υπογράμμισε ότι αυτές οι ευρωεκλογές «είναι με τελευταία ίσως ευκαιρία για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την φορά των γεγονότων στην Ευρώπη, υπέρ των λαών και όχι υπέρ της ολιγαρχίας και της ακροδεξιάς». Γι αυτό κάλεσε όλους και όλες «να σηκωθούμε από τους καναπέδες και να πάμε να ψηφίσουμε στηρίζοντας το ΜέΡΑ25».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής Δήμητρα Αναγνωστοπούλου σημείωσε ότι «ήρθαμε στα Τρίκαλα από όπου κατάγεται μεγάλο μέρος του ελληνικού πολιτισμού και αθλητισμού, αλλά και του ευρωπαϊκού» αλλά και σε «μια πόλη που δείχνει το δρόμο για το μέλλον, με την προσπάθεια της να συγχρονιστεί με ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Γι αυτό και στηρίζει το ΜέΡΑ25 όπως δείχνει και η μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση του κόμματος μας».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα τόνισε ότι «η δύναμη που έχουμε όλοι μας, είναι η δύναμη της ρεαλιστικής ανυπακοής την οποία να είστε σίγουροι ότι φοβούνται όσοι απεργάζονται δεινά για τους λαούς μας» και το ΜέΡΑ25 με το πρόγραμμα του «θα τιμήσει την ψήφο του ελληνικού λαού».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ερικ-Μιλτιάδης Εντμαν τόνισε με έμφαση ότι «η μάχη που ξεκίνησε το 2015 δεν τελείωσε, όπως δεν τελείωσε και η ιστορία. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις σε έναν νικηφόρο αγώνα με το ΜέΡΑ25». Γιατί όπως είπε «το ΜέΡΑ25 απαντά με το μοναδικό ρεαλιστικό πρόγραμμα, ριζικών αλλά εφαρμόσιμων πολιτικών τόσο για την Ελλάδα όσο και
για την Ευρώπη».

Στη συνέχεια ο Γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε σε όλες τις απορίες, τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις των πολιτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση του ΜέΡΑ25.

Την Παρασκευή 3 Μαϊου τον ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον Γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη περιόδευσε στην αγορά της πόλης του Βόλου και συζήτησε με τους πολίτες.

Σε αυτές τις ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές ψηφίζουμε Μέρα25 – Επειδή αυτή η νύχτα κράτησε πολύ!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο