Τομέας Υγείας: Ψυχιατρική γνωμάτευση και άδεια οπλοκατοχής

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Απρ, 2021

Το ΜεΡΑ25 με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, στην ψυχική υγεία και στην κοινωνική ειρήνη, θεωρεί ιδιαίτερης σημασίας τη διαδικασία ψυχιατρικής εκτίμησης για τη χορήγηση άδειας οπλοκατοχής.

Στις 11 Μαρτίου 2021 η Βουλευτής Α’ Αθηνών κα Αγγελική Αδαμοπούλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, με θέμα τη σοβαρή έλλειψη στη διαγνωστική διαδικασία για τη χορήγηση ιατρικού πιστοποιητικού ψυχικής υγείας σε αιτούμενους άδεια οπλοκατοχής, έπειτα από την εξίσωση του δικαιώματος χορήγησης ιατρικής γνωμάτευσης από τους Ψυχιάτρους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα [ΚΥΑ 3009/2/177-α (ΦΕΚ 4705/Β/23-10-2020)]. Η διάταξη πάσχει και χαρακτηρίζεται από ελλείμματα, καθώς η απουσία συγκεκριμένου και ομοιόμορφου πρωτοκόλλου για το Ε.Σ.Υ. και για τον ιδιωτικό τομέα δημιουργεί σοβαρή δυσλειτουργία στη διαδικασία και αυξάνει σαφώς τον κίνδυνο πρόκλησης εγκλημάτων, όταν μάλιστα σε αυτή τη συνθήκη αθροίσουμε και την μεγάλου εύρους παράνομη οπλοκατοχή στη χώρα μας.

Η πρόσφατη εν ψυχρώ δολοφονία του 39χρονου άνδρα στην Κυπαρισσία, από 72χρονο δράστη στις 7 Απριλίου 2021, αποτελεί τη θλιβερή απόδειξη του άκρως επικίνδυνου νομοθετικού και διαδικαστικού κενού.

Το ΜεΡΑ25 θα συνεχίσει να αναδεικνύει το συγκεκριμένο ζήτημα, αναμένοντας την απάντηση των Υπουργών της Κυβέρνησης στην ερώτηση της Βουλευτού Α’ Αθηνών κυρίας Αγγελικής Αδαμοπούλου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο