Νεολαία ΜέΡΑ25: Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ – Να αποσυρθεί το σχέδιο της Κυβέρνησης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Απρ, 2021

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που άνοιξε πέρσι, όταν αντικατέστησε το εκλεγμένο και άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ, με ένα έμμισθο κομματικά διορισμένο ΔΣ απευθείας από τον Υπουργό Υγείας και άρχισε η σταδιακή αποδόμηση του ρόλου και της δουλειάς που συνέβαινε στο κέντρο.

Σήμερα, εξαγγέλλει κλείσιμο και κατάργηση θεραπευτικών προγραμμάτων, μείωση των δομών και συγχώνευση τμημάτων, ενώ παράλληλα πολλαπλασιάζει και διογκώνει το γραφειοκρατικό μηχανισμό εντός του κέντρου. Ουσιαστικά, ρίχνοντας τίτλους τέλους για το ΚΕΘΕΑ όπως το ξέραμε.

Το ΚΕΘΕΑ αποτέλεσε ένα από τα λίγα κέντρα που δεν πρωταγωνίστησε ποτέ για σκανδαλολογία, αλλά για την δράση και τη λειτουργία του.

Η Κυβέρνηση επιχειρεί να απαξιώσει τον σπουδαίο ρόλο και το έργο του. Αποτελεί ντροπή η αντιμετώπιση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος με τέτοιους όρους.

Σε μια κοινωνία που έζησε σκληρά χρόνια, αλλεπάλληλα σκαμπανεβάσματα και κινδύνευσαν άνθρωποι να τεθούν στο περιθώριο, το ΚΕΘΕΑ στήριξε και οργάνωσε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την απεξάρτηση και την επανένταξη ατόμων στο κοινωνικό σύνολο.

Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ. Να αποσυρθεί, αμέσως, το σχέδιο της Κυβέρνησης.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 συμπαραστεκόμαστε στο ΚΕΘΕΑ, στους ευάλωτους ανθρώπους που στηρίζει και θα αντισταθούμε για να μην περάσει το αισχρό ν/σ του Υπουργού Υγείας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο