Τομέας Υγείας: Ο Γκόρντον Γκέκο στο Ε.Σ.Υ.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Ιούν, 2022

Η κυβέρνηση αντί να κάνει πραγματική πολιτική υγείας, -υποτίθεται πως- λύνει τα συσσωρευμένα προβλήματα αποστελέχωσης του ΕΣΥ και καμαρώνει ιδεολογικά για αυτό, παραγγέλλοντας παντού με το τσουβάλι υπηρεσίες ιδιωτών, γιατρών και άλλων, σκορπίζοντας έτσι στα τυφλά και ανοργάνωτα τον πολύτιμο και ήδη απαράδεκτα χαμηλό προϋπολογισμό υγείας. Εννοείται ότι η ποιότητα αυτών των υπηρεσιών θα είναι χείριστη. Ο λαός θυμόσοφα θα έλεγε, “έτσι ξέρει και η γάτα μου”.

Στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων, στη ΜΕΘ Παίδων Λάρισας, στο Νοσοκομείο του Βόλου, στο Παίδων Πεντέλης, στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας – Οδοντιατρικό Κέντρο Λένορμαν, στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα υγείας Ικαρίας, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενδεικτικά, οι εκκλήσεις μίας και μόνο εβδομάδας. Από παντού στην Ελλάδα, κραυγές απελπισμένων υγειονομικών εργαζόμενων που δεν διεκδικούν κάτι για το άτομό τους, αλλά το δικαίωμα των πολιτών σε αξιοπρεπή δημόσια υγεία.
Μπλοκάκια, μετακινήσεις, επισφάλεια των επικουρικών, καθυστερημένες πληρωμές εφημεριών, αναστολές εργασίας, outsourcing σε εργολάβους σε τιμές… μεγαλύτερες του προηγούμενου κόστους.

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί καλούνται για πολλοστή φορά να «βάλουν πλάτη», αναλαμβάνοντας διοικητικές υπηρεσίες εκτός του επιστημονικού τους πεδίου και μάλιστα χωρίς πλάνο, πρόγραμμα ή κάποια ευρύτερη οπτική και χωρίς καν να έχουν ενημέρωση μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ενάντια στο φαινόμενο της μη συσπείρωσης σε αγώνες κοινούς προς βελτίωση της δυστοπικής αυτής κατάστασης, που θα συμπαρασύρει τους πάντες.

Καθώς πλησιάζουν και οι εκλογές, το κυβερνητικό «έργο» της ΝΔ, δηλαδή η διαδικασία απαξίωσης του Ε.Σ.Υ, τόσο στον κόσμο όσο και στους γιατρούς, φαίνεται πως ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον μένουν οι τυπικές διαδικασίες διαμοιρασμού των φιλέτων και διάλυσης. Όπως ακριβώς συμβαίνει στις επιθετικές εξαγορές επιχειρήσεων από τα αρπακτικά της χρηματιστηριακής αγοράς. Κάποτε στο σινεμά, σήμερα στην πραγματική ζωή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο