Τομέας Υγείας και ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης: Να ανοίξει το νοσοκομείο «Λοιμωδών» ΤΩΡΑ! Στελεχωμένο και εξοπλισμένο!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Νοέ, 2021

Το 2013, με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, σταμάτησε η λειτουργία του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων-Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη, ενός νοσοκομείου που είχε παραχωρηθεί από το Ιταλικό κράτος στο Ελληνικό δημόσιο με το συμβολικό μίσθωμα των 74 ευρώ και τον όρο να λειτουργεί πάντα ως δομή υγείας.

Οχτώ χρόνια μετά, βρισκόμαστε λίγο πριν την κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας, με μια κυβέρνηση που αρκείται στη διχαστική και επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και αρνείται πεισματικά τη στήριξη των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Βλέπουμε τη μετατροπή κλινικών σε χώρους COVID, τις λιγοστές ΜΕΘ να γεμίζουν, ανθρώπους να διασωληνώνονται σε ακατάλληλους χώρους, ανθρώπους με άλλες παθήσεις να μη λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα και τη Μητσοτάκης Α.Ε. να ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη, οι τοπικές οργανώσεις του ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης και ο Τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25 στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος και πολλών άλλων συλλογικοτήτων, φορέων και δημοτικών σχημάτων της πόλης και διεκδικούμε την πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου.

Να ανοίξει το νοσοκομείο «Λοιμωδών» ΤΩΡΑ! Στελεχωμένο και εξοπλισμένο!

Τοπικές Οργανώσεις ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης

Τομέας Υγείας και Πρόνοιας ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο