Τομέας Υγείας: Η δίωξη του Κώστα Καταραχιά είναι το προοίμιο της λαίλαπας που θα ακολουθήσει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Μάι, 2021

Σήμερα έγινε η εκδίκαση της υπόθεσης της απόλυσης του Κώστα Καταραχιά. Τόσο οι συνάδελφοί του όσο και σωματεία από άλλα νοσοκομεία έδωσαν το παρόν στα δικαστήρια της Ευελπίδων διαμαρτυρόμενοι για την άδικη απόλυσή του, αλλά και για την εμμονή της ΥΠΕ να μην θέλει να τον προσλάβει ούτε στους καινούριους πίνακες. Η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη ήταν επίσης παρούσα για να συνδράμει με την παρουσία της τον αγώνα του. Ο ίδιος ο Κώστας Καταραχιάς της δήλωσε τα κάτωθι:

«Είμαστε στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να συνδικαλιζόμαστε και να ασκούμε πολιτική δράση και μάλιστα συνδικαλιστική δράση μέσα στο ΕΣΥ. Η απόλυσή μου είναι τριπλό χτύπημα στην υγεία. Είναι απόλυση γιατρού που είναι απαραίτητος μέσα στο ΕΣΥ και γιατί είμαι 5 χρόνια επικουρικός και 6 χρόνια ειδικευόμενος, είναι χτύπημα στο συνδικαλισμό και αυτό χτυπάει την υγεία γιατί χτυπώντας τα συνδικάτα της υγείας θέλουν να στοχεύσουν στο να διαλύσουν τα νοσοκομεία. Αυτή είναι η μάχη των συνδικάτων στα νοσοκομεία. Θέλουμε να υπερασπιστούμε τα νοσοκομεία και την υγεία του κόσμου και αυτό θέλουν να το τσακίσουνε. Και τρίτο, ότι το αντικαρκινικό νοσοκομείο θα είναι κενό. Άρα, βλάβη στον «άγιο Σάββα» το αντικαρκινικό νοσοκομείο, βλάβη στους ασθενείς, στη λειτουργία, στους συναδέλφους μου που είναι εκεί πέρα. Δεύτερον, εγώ κατέθεσα τα χαρτιά μου και για το «σωτηρία» για επικουρικός αφού απολύθηκα για συμβασιούχος. Στη λίστα των επικουρικών γιατρών για ακτινολόγους υπάρχουν 2 άτομα, 2 γιατροί για 30 νοσοκομεία της Αθήνας. Και αυτό που κάνανε την επόμενη μέρα από την κατάθεση των χαρτιών μου ήταν να μετακινήσουν με «εντέλλεσθε» πάλι γυναίκα συναδέλφισσα ακτινολόγο, κοντά στη σύνταξη, χωρίς να το ξέρει κανένας ένα πρωί από κέντρο υγείας το οποίο έμεινε ακάλυπτο. Η συνάδελφος πήγε στο «Σωτηρία» χωρίς να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει, καθώς δεν είχε εγκλιματιστεί με τον χώρο και τη δραστηριότητα της μονάδας εντατικής θεραπείας. Το χτύπημα είναι και στο «Σωτηρία» και στο κέντρο υγείας. Για την δίωξή μου είναι ικανοί να διαλύσουν νοσοκομεία».

Το ΜέΡΑ25 καλεί κάθε πολίτη να δει στο πρόσωπο του Κώστα Καταραχιά το γιατρό που τον εξυπηρέτησε σε δημόσιο νοσοκομείο, την νοσοκόμα που ξενύχτησε στο πλάι του, τον διοικητικό που διεκπεραίωσε την υπόθεσή του αγόγγυστα παρόλο που τόσο η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να αποστελεχώσουν και τελικά να διαλύσουν το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ . Η δίωξη του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του σωματείου εργαζομένων του «Αγίου Σάββα», και η απόλυσή του είναι το προοίμιο μιας λαίλαπας που θα ακολουθήσει για αυτό που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα εργατικά και το συνδικαλιστικό. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο