Τομέας Υγείας: Επίταξη ιδιωτών γιατρών – νέα προσθήκη στο έκτρωμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Μαρ, 2021

Το γεγονός ότι στην κυβέρνηση κατέληξαν να συζητούν το θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών γιατρών στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης μέσα σε πλαίσιο 700 διασωληνωμένων και 60 θανάτων την ημέρα καταδεικνύει για πολλοστή φορά την προχειρότητα αλλά και την υποκρισία με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία.

Η συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών θα όφειλε να μην είναι άλλη μια προσθήκη στην εκτρωματική υγειονομική πολιτική που καλά κρατεί, αλλά να έχει προγραμματιστεί έγκαιρα τόσο από την άποψη της μορφής της συμμετοχής, που θα μπορούσε να είναι μελετημένη και όχι τελεσιγραφική, τόσο από την άποψη της οργάνωσης αυτής της συμμετοχής, όσο και από την άποψη της εκπαίδευσης. Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην οποία αναφέρεται εδώ και μήνες το ΜέΡΑ25 και που περιλαμβάνει σαφώς την άνευ ειδικών όρων συστράτευση των ιδιωτικών κλινικών με όλους τους ανθρώπινους και υλικούς πόρους τους, δεν έχει καμία σχέση με την κίνηση εντυπωσιασμού της κυβέρνησης την ώρα που τα ασθενοφόρα σχηματίζουν ουρές έξω από τα νοσοκομεία.

Όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι η κίνηση αυτή είτε υποκρύπτει πρόθεση απόδοσης ευθυνών, είτε γίνεται καθαρά για λόγους εντυπώσεων. Το δε αποτέλεσμα, να καλούνται τώρα οι παθολόγοι της γειτονιάς να βγουν εκόντως-ακόντως από τα ιατρεία τους και να μπουν επειγόντως μέσα σε τμήμα COVID προς αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων, εγκαταλείποντας παράλληλα τους δικούς τους ασθενείς στο έλεος της μοίρας τους, μόνο αντιπαραγωγικό μπορεί να είναι.

Δυστυχώς, όπως ήταν αναμενόμενο, το διαλυμένο σύστημα δημόσιας υγείας, αποδείχθηκε ανίκανο να διαχειριστεί τη μαζική κρίση. Η διάλυση αυτή φέρει τις υπογραφές συγκεκριμένων κομμάτων και στελεχών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Ίσως και να έχουμε ασχοληθεί πάρα πολύ με τις ευθύνες και πλέον να πρέπει να ασχοληθούμε μόνο με την ανευθυνότητα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο