MέΡΑ25 Δωδεκανήσου: Η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στο αφήγημα της, ενώ η πανδημία σπάει τα κοντέρ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Μαρ, 2021

Στην εντατική παραμένει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι στην κορύφωση του και οι αστοχίες τα λάθη και τα πειράματα, της κυβέρνησης συνεχίζονται .

Και ενώ θα έπρεπε να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας με την επιτάχυνση των εμβολιασμών αλλά και ενίσχυσης των επιχειρηματιών και των εργαζομένων που είναι σε αδιέξοδο, ανακοίνωσαν μέτρα αποσυμπίεσης. Βάση αυτών επιτρέπουν στους πολίτες να επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους και πάρκα και στους ερασιτέχνες αλιείς επιτέλους να μπορούν να ψαρέψουν με τον κωδικό 6 μόνο που … πρέπει να πάνε στη θάλασσα με τα πόδια ή με ποδήλατο καθώς δεν επιτρέπεται άλλο μέσο.

Και ενώ έπρεπε να αρχίσουν σιγά σιγά να θέτουν κάποιες εμπορικές δραστηριότητες σε κανονική λειτουργία, για να γίνει πράξη και η επανεκκίνηση της οικονομίας, προτιμούν τα ημίμετρα και αφήνουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να σβήσουν.

Σε περιοχές όπως η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα, η Μύκονος, τα μέτρα ακορντεόν και η ένταξη τους στο «βαθύ κόκκινο» του υγειονομικού χάρτη, λειτούργησε ήδη καταστροφικά για τον τουρισμό.

Το αναφέρουμε αυτό γιατί μπορεί ο Δήμος Ρόδου να εξήλθε από το βαθύ κόκκινο, αλλά κανείς δεν προεξοφλεί τι θα γίνει αν πάλι παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων.

Ακόμη και η παροχή δωρεάν rapid test στους πολίτες γίνεται πρόχειρα και … κατόπιν εορτής.
Η πανδημία θα είχε φρενάρει σχετικά και η αύξηση των κρουσμάτων θα περιορίζονταν δραστικά, αν από την αρχή υιοθετούσαν τη θέση του

ΜέΡΑ 25για την δημιουργία δημοσίων κέντρων για τη διενέργεια μαζικών τεστ τα οποία θα μετατρέπονταν σε εμβολιαστικά κέντρα και στη συνέχεια μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα εξυπηρετούσαν την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Πρόκειται λοιπόν, για ακόμη ένα πυροτέχνημα της κυβέρνησης που έπεσε για να κατευναστούν οι πολίτες που αγωνιούν γιατί δεν ξέρουν τι θα γίνει με τη διαχείριση της πανδημίας και κυρίως με τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομία.

Η προχειρότητα στην περίπτωση αυτή συνίσταται στο γεγονός ότι η ανακοίνωση, δεν συνοδεύθηκε από τις οδηγίες, για το που θα γίνονται τα τεστ τα οποία θα διαθέτουν τα φαρμακεία. Τα τεστ αυτά μέχρι σήμερα πραγματοποιούνται, από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και ειδικότερα από μικροβιολόγους.

Διαθέτουν όλα τα φαρμακεία χώρους απομονωμένους για να γίνονται τα τεστ στους πολίτες με ασφάλεια; Θα υπάρχουν και γιατροί για την εξυπηρέτηση των πολιτών;

Γιατί γιατροί δεν υπάρχουν για τις ανάγκες των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα με συνέπεια να έχει υποστεί έμφραγμα το ΕΣΥ .

Γιατί σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες τα νοσοκομεία συνεχίζουν να είναι υποστελεχωμένα και στερούνται, των δομών που πρέπει για την κανονική νοσηλεία περιστατικών covid.

Η κυβέρνηση επιμένει στο αφήγημά της, πως οι χειρισμοί της είναι σωστοί και ότι είμαστε σε καλή θέση σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης και συνεχίζει να μην λαμβάνει μέτρα ενίσχυσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και ελέγχου των μεγάλων εργασιακών χώρων κάτι που θα περιόριζε την εξάπλωση της πανδημίας, επιμένοντας σκανδαλωδώς να κάνει τα χατίρια των μεγάλων κλινικαρχών

Ανακοίνωσαν μέτρα αποσυμπίεσης αλλά ο τομέας Υγείας εξακολουθεί να είναι στην εντατική, χωρίς επάρκεια σε ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό και σε αρκετές περιπτώσεις και σε μέσα.
Μη νομίζουν πως με την προχειρότητα τους άστοχους χειρισμούς και τα πυροτεχνήματα, δίνουν λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεων αυτής στην οικονομική ζωή γιατί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας παραμένει εκτός ελέγχου .
Και όσο συνεχίζονται τα πειράματα, η έξοδος από το τούνελ της πανδημίας είναι πολύ μακριά.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο