Τομέας Υγείας: Απειλές της Υφυπουργού Γκάγκα προς τους εργαζόμενους του ΑΧΕΠΑ – Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Φεβ, 2023

Στις 11 Νοεμβρίου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 κατέθεσε Αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας, αναδεικνύοντας τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης για επαναποστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου!

Η απάντηση ήρθε δια στόματος της υφυπουργού Μίνας Γκάγκα, η οποία, καταρχάς, έπεσε από τα σύννεφα, καθότι δεν γνώριζε… Δεύτερον, η υφυπουργός παρέπεμψε το ζήτημα σε περαιτέρω διερεύνηση, με τις γνωστές κορώνες περί μαχαιριού που θα φτάσει στο κόκκαλο, και τρίτον, προχώρησε σε απειλές κατά των καταγγελλόντων, λέγοντας ότι «…θα αποδοθούν ευθύνες, εάν αποδειχθεί ότι δεν είναι αληθή τα αναφερόμενα στις καταγγελίες, σε όσους διασπείροντας ψεύδη προς εξυπηρέτηση οποιονδήποτε μικροσυμφερόντων, θέτουν σε αμφισβήτηση όχι μόνο τις Διοικήσεις αλλά κυρίως την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Εμείς από τη μεριά μας, καλούμε την κ. Γκάγκα να επισκεφθεί πρώτα ένα νοσοκομείο του ΕΣΥ, ώστε να πάψει να πέφτει από τα σύννεφα με τις τραγικές ελλείψεις που επικρατούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξαιτίας της συνειδητής απαξίωσης, που η ίδια και η κυβέρνησή της σκοπίμως επιβάλλουν. Όσον αφορά τις απειλές κατά των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, τονίζουμε πως είναι το Υπουργείο, η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά, οι βασικοί υπαίτιοι της κατάρρευσης του ΕΣΥ και της μη ενίσχυσής του, ακόμα και εν καιρώ πανδημίας προς χάριν των ιδιωτών με αποτέλεσμα 20000 θανάτους εκτός ΜΕΘ, και όχι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι με τεράστιο προσωπικό κόστος και αυτοθυσία κράτησαν και κρατούν το ΕΣΥ όρθιο!

Στο ΜέΡΑ25 παραμένουμε αταλάντευτα στο πλευρό όλων των εργαζόμενων του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τους οποίους μόνο θαυμασμό και ευγνωμοσύνη τρέφει η κοινωνία των πολιτών εν αντιθέσει με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο