Γ. Βαρουφάκης στο Ράδιο ΜέΡΑ Θεσσαλονίκης: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων στη ΒΙΟΜΕ επειδή αποτελεί μια τεράστια νίκη του εργατικού κινήματος

Ράδιο ΜέΡΑ
15 Φεβ, 2023

Συνέντευξη στο Ράδιο ΜέΡΑ Θεσσαλονίκης και στον δημοσιογράφο Νίκο Μοσχόπουλο έδωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στα εγκαίνια του ιντερνετικού σταθμού του ΜέΡΑ25 που για πρώτη φορά εκπέμπει από στούντιο στη Θεσσαλονίκη.

«Επιτέλους το Ράδιο ΜέΡΑ έρχεται και στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε ξεκινώντας ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Γιατί να μείνει ο επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη και να μην πάει στη Βουλγαρία δίπλα, να πληρώνει ελάχιστους φόρους και να πουλάει στη Θεσσαλονίκη;» διερωτήθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συμπλήρωσε πως, αυτός είναι ο λόγος που ένας τεράστιος αριθμός επιχειρήσεων έχει φύγει εκεί, πουλάει εδώ, αλλά πληρώνει φόρους, απασχολεί εργαζόμενους εκεί.

«Εμείς ως ΜέΡΑ25 από εδώ από την Θεσσαλονίκη, παρουσιάσαμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για το πώς δεν θα χάσουμε τη 4η, πράσινη, βιομηχανική επανάσταση» ανέφερε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε ακόμα στη ΒΙΟΜΕ όπου οι εργαζόμενοι πήραν την εταιρεία στα χέρια τους και αποτελεί μια τεράστια νίκη του εργατικού κινήματος, “αυτό δεν μπορούν να τους το συγχωρέσουν” επισήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε πως πρόκειται για μια έντονη μορφή ταξικής πάλης με διεθνή εμβέλεια, “και επειδή έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτός αγώνας, τον στηρίζουμε και θα τον στηρίζουμε, στηρίζοντας κυρίως αυτό που σηματοδοτεί η ΒΙΟΜΕ” υπογράμμισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Αυτό που συνέβη τον Ιούλιο του 2015 ουσιαστικά δυναμίτισε την εμπιστοσύνη των πολιτών στον κοινοβουλευτισμό» ανέφερε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης για την αποστροφή του κόσμου απέναντι στην πολιτική και τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

«Έπρεπε να δαιμονοποιηθεί το ΌΧΙ και όποιος το υποστήριξε κι αυτός ο “ιός της δαιμονοποίησης” δημιουργήθηκε στα εργαστήρια της ολιγαρχίας γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό» τόνισε ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 για την περίοδο των διαπραγματεύσεων το 2015.

«Ο στόχος μας όταν ιδρύσαμε το ΜέΡΑ25, ήταν να λειτουργήσουμε ως καταλύτης ενότητας, γι’ αυτό δημιουργήσαμε το ΜέΡΑ25 από το DiEM25» ανέφερε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης και αναφέρθηκε στο κάλεσμα των προοδευτικών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν μπορεί να είσαι προοδευτικός αν δεν είσαι αντιμνημονιακός.

«Εμείς δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, αλλά απευθυνόμαστε στους προοδευτικούς ανθρώπους που ακόμα προσβλέπουν στον κ. Τσίπρα ή τον κ. Ανδρουλάκη» επισήμανε ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τέλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια του ΜέΡΑ25, του DiEM25 και της Προοδευτικής Διεθνούς να υπάρξει ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων και μίλησε για την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του στην Κούβα και στο Μεξικό, μεταφέροντας και το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος του Μεξικού στον κόσμο του ΜέΡΑ25 να μην το βάλει κάτω.

Παρέμβαση στην εκπομπή πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών και επισημαίνοντας την ανάγκη να αποσυρθεί το ΠΔ που υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σπουδές.

Ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στην συστράτευση του Δημήτρη Ζερβουδάκη και την υποψηφιότητα του, με το ΜέΡΑ25 στη Β’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε και στα ζητήματα της εκπαίδευσης με αφορμή και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και στο ζήτημα των πλειστηριασμών, λέγοντας πως το πρόβλημα είναι αυτοί που νομοθέτησαν, όχι ο Άρειος Πάγος που έκρινε πάνω σε αυτά που θέσπισαν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο