Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Τηλεδιάσκεψη Τ.Α. με πολιτικά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Απρ, 2021

Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη βουλευτή Β’ Πειραιά και Γραμματέα της ΚΟ του ΜέΡΑ25 κα. Φωτεινή Μπακαδήμα, το μέλος της Π.Γ. του ΜέΡΑ25 κ. Γεράσιμο Λυμπεράτο, την Πρόεδρο Εργαζομένων του Ν. Χανίων και μέλος της Π.Γ. του ΜέΡΑ25 κα. Αθηνά Γιαννουλάκη, το συντονιστή του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.Πολυχρόνη Καράμπελα και μέλη του Τομέα Τ.Α ΜέΡΑ25 και με προσκεκλημένους τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πελοποννήσου και επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου κ. Θανάση Πετράκο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης από την εκλογική συνεργασία «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» κ. Κώστα Ξενόπουλο, το μέλος του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Δήμου Χανίων κα. Ελένη Μπούχλη, και τον Δημοτικό Σύμβουλο Παπάγου-Χολαργού και επικεφαλής της παράταξης «Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου» κ. Περικλή Ζήκα.

Πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα, εποικοδομητική και μεστή συζήτηση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, ενόψει του νομοσχεδίου που αφορά την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών και υπήρξε μία σύγκλιση απόψεων πως το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών είναι σε συνέχεια μίας διαχρονικής επίθεσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αποτέλεσε κοινή θέση πως οι διατάξεις του προτεινόμενου εκλογικού συστήματος στρέφονται εναντίον της δημοκρατίας και της πολυφωνίας και πατώντας στο αφήγημα της κυβερνησιμότητας ενισχύουν τον δημαρχοκεντρικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταργούν την ανεξαρτησία των κοινοτήτων και αποκλείουν τις αντιπολιτευτικές φωνές – κυρίως από τον χώρο της αριστεράς και της οικολογίας.

Επίσης, διαπιστώθηκε η ανάγκη πληροφόρησης των πολιτών για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν, όπως η σημασία της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση και ο σημαντικός ρόλος των ενωτικών σχημάτων της μειοψηφίας στην εκπροσώπηση, αλλά και ενημέρωση των πολιτών. Τέλος υπήρξε δέσμευση του ΜέΡΑ25 ότι θα συμβάλλει με ό,τι δυνατότητες έχει στον αγώνα απέναντι στα αντιδημοκρατικά σχέδια της κυβέρνησης.

Ως Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΜέΡΑ25, ευχαριστούμε θερμά τους προσκεκλημένους για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησής μας και τη συμμετοχή τους στην τηλεδιάσκεψη σε ένα εξαιρετικά δημιουργικό και συνεργατικό κλίμα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο