Θ. Τσούχλος, πρόεδρος ΟΛΜΕ: Για την ασφαλή επάνοδο των εκπαιδευτικών στις αίθουσες, ο εμβολιασμός τους πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες

Συνεντεύξεις - videos
01 Απρ, 2021

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και οι λειτουργοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζουν τον προβληματισμό τους. Σε παρέμβασή του στο “Στίγμα της ΜέΡΑς”, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, σημείωσε:

Στις 26 Μαρτίου, η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως μας ενημέρωσε ότι τα ατομικά τεστ στα σχολεία θα διενεργούνται και σε εκπαιδευτικούς, ενώ λίγες μέρες αργότερα και από το υπουργείο Υγείας μας διαβεβαίωναν ότι τα ατομικά τεστ προορίζονται για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γενικά για όλο το προσωπικό που απασχολείται σε σχολικές μονάδες. Τελικά όμως στην τροπολογία που παρουσιάστηκε στη Βουλή δεν περιλαμβάνονταν στην πρόβλεψη οι καθηγητές. Δηλαδή, οι περίπου 200.000 εκπαιδευτικοί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια θα πηγαίνουν καθημερινά στη σχολική τους μονάδα χωρίς καμία ένδειξη για την υγειονομική τους κατάσταση σε σχέση με τον κορωνοϊό; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δοθεί λύση στο θέμα αυτό.

Στο μέτωπο του εμβολιασμού, ο κ. Τσούχλος ανέφερε ότι στα τέλη του 2020 η ΟΛΜΕ είχε λάβει διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Παιδείας ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. Εντούτοις, ακόμη αναμένουν τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί αυτή η εξαγγελία. Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία θεωρεί ότι για να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί με ασφάλεια στις αίθουσες, ο εμβολιασμός τους θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο