Τομέας Πράσινης Μετάβασης: Ερημίτης – Να αλλάξουμε πριν να είναι αργά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Αυγ, 2020

Η φωτιά στον Ερημίτη μας θυμίζει πως κάθε καλοκαίρι τα ελληνικά δάση καταστρέφονται, είτε από αμέλεια είτε ηθελημένα.

Η φρικτή αυτή καταστροφή στον Ερημίτη έρχεται όμως να μας θυμίσει τις φρικτότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού Μητσοτάκη όπου ο Ερημίτης θα σωθεί από τις πυρκαγιές μόνο αφού γίνει η επένδυση που θα τον χτίσει, καταστρέφοντας τον λοιπόν αλλιώς!

Η αμέλεια και ο οργανωμένος εμπρησμός εξελίσσονται σε πιο οργανωμένο επίπεδο καταστροφής: στο πανελλαδικό, κυβερνητικό σχέδιο καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος μέσω των επενδύσεων! Το φυσικό περιβάλλον που χρειαζόμαστε για την επιβίωση μας ανέγγιχτο, θα χτιστεί και έτσι θα ζημιώσει πρώτα από όλους εμάς.

Θα έπρεπε να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για 20 χρόνια στον Ερημίτη ως το ελάχιστο που πρέπει να γίνει για την σωτηρία του οικοσυστήματος.

Ο νεοφιλελεύθερος κυνισμός του κυρίου Μητσοτάκη ότι δηλαδή όλα σώζονται όταν παράγουν κέρδος, εκτός από ανόητος, και καταστροφικός δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου μιας μακράς χρονικά νοοτροπίας.

Εργοστάσια στον αστικό ιστό (πυρκαγιά στην Μεταμόρφωση), μπαζωμένες θάλασσες (μαρίνες και λιμάνια), εξορύξεις υδρογονανθράκων (Κλιματική Κρίση) είναι η ίδια ακριβώς νοοτροπία: κερδίζουμε από αυτά σε χρήμα (όχι όλοι!) και χάνουμε (όλοι!) σε ποιότητα ζωής, υγεία και επιβίωση.

Είναι η νοοτροπία μας που πρέπει να αλλάξει, για αυτό το ΜέΡΑ25 δεν αναφέρεται απλά σε περιβαλλοντική προστασία αλλά σε πρόγραμμα Πράσινης Μετάβασης, δηλαδή σε μετάβαση προς μια κοινωνία όπου η παραγωγική δραστηριότητα θα είναι συμβατή με την οικολογική ισορροπία και θα ξεπεράσει τις αναχρονιστικές αντιλήψεις (όπως την νεοφιλελεύθερη) που καταστρέφουν την Φύση, τον Πλανήτη και τελικά τον Άνθρωπο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο