Τομέας Πράσινης Μετάβασης: Η ώρα μηδέν έχει ήδη περάσει για την κακοποίηση των ζώων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Σεπ, 2020

Το Σαββατο 29 Αυγούστου στα Χανιά πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση φιλόζωων με αφορμή την πρόσφατη φρικτή κακοποίηση και δολοφονία δύο άτυχων δεσποζόμενων κουταβιών στο χωριό Κεραμεία Χανίων.

Η διοργάνωση ήταν της ομάδας “Όχι στις φόλες – Όχι στην κακοποίηση – Ενεργοί Πολίτες”, με την υποστήριξη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Είναι κοινή απαίτηση όλων των φιλόζωων της χώρας να βρεθεί άμεσα ο δολοφόνος των ζώων.

Ως Τομέας Πράσινης Μετάβασης του ΜέΡΑ25 δηλώνουμε ανοιχτά την υποστήριξή μας, ενώ θεωρούμε αυτονόητο πως πρέπει να υπάρξουν βαρύτερες ποινές για την κακοποίηση, τον βασανισμό και την θανάτωση των ζώων.

Καλούμε τους πολίτες και τις συλλογικότητες να συμπράξουν στον αγώνα αυτόν, γιατί ο σεβασμός και η προστασία των ζώων πρέπει να μάς ενώνουν όλους.

Καλούμε τις Αστυνομικές, Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές να είναι σε εγρήγορση για την εύρεση και καταδίκη των ενόχων στα πολυάριθμα και πολύ συχνά περιστατικά παθητικής και ενεργητικής κακοποίησης, φρικτού βασανισμού και δολοφονίας ζώων που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας στη χώρα μας.

Επίσης ζητάμε σταθερή ενημέρωση των πολιτών από τα ΜΜΕ, ώστε να καταγγέλλουν άμεσα, και για τη δική τους ασφάλεια, κάθε τέτοιο περιστατικό, καθώς έχει αποδειχθεί επιστημονικά πλέον ότι όποιος κακοποιεί ζώα, είτε εχει κανει το ίδιο και σε άνθρωπο είτε θα το κάνει σύντομα (πχ δολοφόνος Τοπαλούδη, όπως και διάφορα περιστατικά βιασμών και ενδοοικογενεικής βίας).

Στην Ελλάδα που διατείνεται ότι έδωσε τα φώτα του πολιτισμού, είναι απαράδεκτο αυτή η εγκληματική δράση εναντίον των ζώων να παραμένει στο απυρόβλητο, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο και την ίδια την κοινωνία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο