Τομέας Πολιτισμού: Το ΜέΡΑ25 στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων του Πολιτισμού την Πέμπτη 1 Οκτώβρη στο Σύνταγμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Σεπ, 2020

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει απερίφραστα τα καλλιτεχνικά σωματεία που καλούν σε κινητοποίηση τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό την Πέμπτη 1 Οκτώβρη στο Σύνταγμα.

Το ΜέΡΑ25 θέλει να ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα η αμέριστη συμπαράστασή του στους ανθρώπους του Πολιτισμού, που τόσο σκληρά δοκιμάζονται από την αρχή της πανδημίας. Η συμμετοχή του στην τεράστια κινητοποίηση του περασμένου Μάϊου και ο τρόπος που αφουγκράζεται τους ανθρώπους του Πολιτισμού δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράσταση αυτή.

Η ανεργία σήμερα μαστίζει τη συντριπτική πλειονότητα των καλλιτεχνών, που αντί να βρουν στήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού έρχονται αντιμέτωποι με την απαξίωση της ίδιας της Υπουργού, η οποία αφενός δηλώνει ότι τους θεωρεί φοροφυγάδες, αφετέρου δε τους αποκλείει από οποιοδήποτε βοήθημα.

Στην αδικία, στην απαξίωση, στην επιθετική περιφρόνηση και στη νεφελώδη αυτορρυθμιζόμενη ελεύθερη αγορά που προβάλει το ΥΠΠΟΑ, το ΜέΡΑ25 αντιπροτείνει χρηματοδότηση, επιδοτήσεις, στήριξη και φροντίδα για τους αόρατους εργαζόμενους του Πολιτισμού με συγκεκριμένα μέτρα που θα στηρίζουν αυτούς και τις οικογένειές τους και θα τους διασφαλίζουν επιβίωση στην καθημερινή ζωή και μέλλον στην καλλιτεχνική παραγωγή.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους της Τέχνης έως ότου δικαιωθούν!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο