ΜέΡΑ25 Μαγνησίας: Κοινό μέτωπο μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών, το ΜέΡΑ25 είναι μαζί τους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Οκτ, 2020

Σε πρακτικές άλλων εποχών επιδίδεται το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση.

Το κύμα καταλήψεων στα σχολεία της χώρας, που ξεπερνά τα 770 υπό κατάληψη Γυμνάσια και Λύκεια, έχει θορυβήσει την κυβέρνηση η οποία επιστρατεύει κατασταλτικούς μηχανισμούς εναντίον των μαθητών και των αιτημάτων τους.

Με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου έχει ανατεθεί στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Βόλου η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ήδη έχει λάβει κατάθεση από τον Δ.Δ.Ε

Η κυβέρνηση στη προσπάθεια της να καλύψει την έλλειψη σχεδιασμού στοχοποιεί το μαθητικό κίνημα, το οποίο μέσω των πληρωμένων ΜΜΕ μάλιστα συκοφαντεί ως αρνητές της μάσκας, αποκρύπτοντας εντέχνως τα αιτήματα για 15 μαθητές στην τάξη και για άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την καθαριότητα και την απολύμανση των σχολείων.

Συνεχίζει να φορά την μάσκα της υποκρισίας, βγάζοντας μπροστά την αστυνομία επικαλούμενη λόγους παραβίασης των υγειονομικών μέτρων στις καταλήψεις, ενώ η ίδια με τις επιλογές της έχει μετατρέψει τα σχολεία σε υγειονομικές βόμβες.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές διεκδικούν ένα ασφαλέστερο, καλύτερο σχολείο, με επαρκείς προσλήψεις και αποτελεσματικά μέτρα προστασίας.

Σε αυτόν τον αγώνα το ΜέΡΑ25 θα είναι μαζί τους, για να πάψει η υποκρισία και να γίνει η ανυπακοή στα ημίμετρα πρόταγμα και μάθημα για όλη την κοινωνία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο