Τομέας Πολιτισμού: Η κυβέρνηση δεν θα πάψει να προκαλεί την αισθητική και τη νοημοσύνη μας!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Ιούλ, 2021

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας είχε τάξει πως αυτός και η κυβέρνησή του «θα φέρουν την Ελλάδα στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης». Πράγματι, προχθές το BBC δημοσίευε άρθρο με τίτλο «Ο Πικάσο που αναβρέθηκε, έπεσε στο πάτωμα»! Το άρθρο συνοδεύει βίντεο με το μοιραίο ολίσθημα και ξεκινάει με την πρόταση «Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να συμβεί σε ένα πίνακα του Πάμπλο Πικάσο είναι να σου πέσει κάτω – ειδικά όταν πρόκειται για έναν πίνακα που βρέθηκε μετά από εννέα χρόνια.»

Η αστυνομοκρατία του αδιάβαστου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να ντυθεί λίγη από την αίγλη των μεγάλων έργων, έκανε τα αποκαλυπτήρια με φόντο τα ασημί γράμματα της ταμπέλας του Υπουργείου και υπόκρουση την ομιλία της Λίνας Μενδώνη (ναι, όντως αυτής, που ο κόσμος του Πολιτισμού προκαλεί σε παραίτηση εδώ και μήνες και βρίσκεται ακόμα στη θέση της!). Το συμπαθές όργανο απίθωσε τον πίνακα σε ένα ράφι -όπως θα ακουμπούσε το καδραρισμένο Mittelstufe της κόρης- και η συνέχεια έκανε το γύρο του κόσμου! Κι εμείς οι ανόητοι που περιμέναμε κάποιους ειδικούς να χειρίζονται τους πίνακες που βρέθηκαν σε μία ρεματιά και να αποφαίνονται για την γνησιότητα και την κατάστασή τους!

Δεν θα ανασύρουμε ευφάνταστες λεπτομέρειες από τη δικογραφία της κλοπής, που έχουν -ω τι έκπληξη!- όπως πάντα διαρρεύσει, μια και είναι πράγματα που αφορούν αποκλειστικά τη δικαιοσύνη. Ο δράστης φαίνεται εξάλλου να ξέρει τι κάνει, καθώς διάλεξε ανάμεσα στους πλέον διακεκριμένους επαγγελματίες τον έμπειρο συνήγορό του, ο οποίος ξεκίνησε ήδη σε έναν εντυπωσιασμό αντικειμενικότητας να ανταλλάσσει φιλοφρονήσεις με όλον τον σήποντα μηντιακό μηχανισμό.

Θα μείνουμε στα πραγματικά γεγονότα που αφορούν τον ελληνικό λαό, στον οποίο εξάλλου ο μεγάλος ζωγράφος είχε δωρίσει το έργο του. Ο πίνακας είχε όντως κλαπεί μαζί με άλλους δύο από την Εθνική Πινακοθήκη και το γεγονός είναι πως στην πράξη δεν «άνοιξε ρουθούνι». Ήσυχα και σιγαλά βγήκε και εχτές ξαναμπήκε στη ζωή μας! Ούτε συζήτηση για τη φύλαξη των θησαυρών μας, ούτε κουβέντα για την ευθύνη των ιθυνόντων! Έτσι η αειθαλής Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα συνεχίζει να είναι η Καρυάτις της Πινακοθήκης. Εχτές, συγκινημένη ανέσυρε από το κουτί με τις δακρύβρεχτες μπούρδες δυο λογάκια για την απώλεια και την ανεύρεση ως «θάνατο και αναγέννηση» και συνέχισε να στιλβώνεται για τα μεγάλα θυρανοίξια της Εθνικής Πινακοθήκης. Γιατί άραγε να ανησυχεί, όταν η Λίνα Μενδώνη ετοιμάζει μετατροπή όλων των μουσείων της χώρας σε ΝΠΔΔ, ώστε όλες οι φίλες του συστήματος, όπως η διευθύντρια της Πινακοθήκης, να πιάσουν κι από ένα στασίδι;!

Η αλήθεια είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το άγγιγμα του Μίδα, από την ανάποδη όμως! Ό,τι πιάνει γίνεται στάχτη. Καλό θα ήταν να γυρίσει στο σπίτι του αυτός και οι παρατρεχάμενοί του το συντομότερο δυνατόν. Ελπίζουμε στη συνεργασία όλων!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο