Δυναμικές κινητοποιήσεις του ΜέΡΑ25 και του DiEM25 Ελλάδος στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας για τον Τζούλιαν Ασάνζ

Δραστηριότητα
03 Ιούλ, 2021

Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν σήμερα μέλη και φίλοι του ΜέΡΑ25 και του DiEM25 Ελλάδος στην Αθήνα έξω από την Βρετανική Πρεσβεία και την ΕΣΗΕΑ, αλλά και έξω από τα Βρετανικά Προξενεία της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Ρόδου και της Κέρκυρας, την ίδια στιγμή που συνοδοιπόροι μας από το DiEM25 πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στο Βερολίνο, τη Μπρατισλάβα, τη Λισαβόνα, το Βίλνιους και φυσικά έξω από τη Φυλακή του Μπέλμαρς -όπου κρατείται ο Τζούλιαν Ασάνζ- στο Λονδίνο.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας το παρών έδωσε η Βουλεύτρια Α’ Αθήνας του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης και πλήθος στελεχών του ΜέΡΑ25 και της Νεολαίας του κόμματος, καθώς και μελών από τις Οργανώσεις Βάσης της Αττικής. Μέλη του ΜέΡΑ25 θυροκόλλησαν το ψήφισμα του DiEM25 Ελλάδας στην είσοδο της Βρετανικής Πρεσβείας, ενώ ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την ΕΣΗΕΑ, όπου επίσης πραγματοποιήθηκε σχετική θυροκόλληση.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τα 50α γενέθλια του Ασάνζ, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος του DiEM25 και ιδρυτής των Wikileaks. Τα Wikileaks είναι ένας παγκόσμιος, πραγματικά ανεξάρτητος δημοσιογραφικός οργανισμός. Ακριβώς αντίθετα από τα κυρίαρχα media, τα wikileaks δημοσιεύουν πληροφορίες που οι ισχυροί αυτού του κόσμου δεν θέλουν να δουν δημοσιευμένες: Τα βασανιστήρια στο Γκουαντανάμο και οι δολοφονίες αμάχων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν από το στρατό των ΗΠΑ θα παρέμεναν καλά κρυμμένα μυστικά, αν δεν υπήρχαν τα wikileaks και ο Τζούλιαν Ασάνζ.

Ως ΜέΡΑ25 και ως DiEM25 Ελλάδος απαιτούμε να σταματήσει το βασανιστήριο της απομόνωσης του Ασάνζ, να αποσυρθεί η άθλια δίωξη του Τζούλιαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και να απελευθερωθεί άμεσα από τις βρετανικές φυλακές.

Θεσσαλονίκη
Ρόδος
Ηράκλειο
Κέρκυρα

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο