Τομέας Περιβάλλοντος: Το ΜέΡΑ25 είναι στο πλευρό των κατοίκων του Πειραιά αναδεικνύοντας τον άγνωστο σε πολλούς εχθρό που λέγεται «φωτορύπανση»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Μάι, 2021

Τώρα πια η ρύπανση στον Πειραιά από τα μεγα-κρουαζιερόπλοια γίνεται με εορταστικό τρόπο!

Πρόσφατο παράδειγμα η φωτορύπανση από τους προβολείς του κρουαζιερόπλοιου Apex Celebrity. Μετά από τις δεκάδες διαμαρτυρίες των κατοίκων που δεν μπορούν να κοιμηθούν από τα φώτα του κρουαζιερόπλοιου, στο Χατζηκυριάκειο, την Καλλίπολη και την Πηγάδα και με βάση το φωτογραφικό υλικό Των κατοίκων για την εκτεταμένη φωτορύπανση από το κρουαζιερόπλοιο Apex Celebrity, το Παρατηρητήριο της Πειραϊκής προέβη σε καταγγελίες της κατάστασης προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο και προς το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Η φωτορύπανση τελικά μειώθηκε αφού το κρουαζιερόπλοιο έσβησε τους πλάγιους προβολείς που προκαλούσαν τη μεγαλύτερη διάχυση μπλε φωτός και έτσι υπήρξε ένας ηπιότερος φωτισμός. Αυτό είναι μια μικρή επιτυχία.

Η συνολική ρύπανση όμως από τα φουγάρα, παραμένει και συνεχίζονται οι καταγγελίες για τον μαύρο καπνό που εκπέμπεται από το κρουαζιερόπλοιο.

Οι πολίτες της Πειραϊκής βρίσκονται σε εγρήγορση καθότι ο πολύπαθος Πειραιάς δεν σταματάει να δέχεται επίθεση από όλα τα «επενδυτικά» μέσα.

Το ΜέΡΑ25 είναι στο πλευρό των κατοίκων του Πειραιά αναδεικνύοντας τον άγνωστο σε πολλούς εχθρό που λέγεται «φωτορύπανση» και δεν θα σταματήσει να ενισχύει την άμεση και ακαριαία αντίδραση σε οποιαδήποτε προσβολή του περιβάλλοντος αλλά και στον κίνδυνο της υγείας όλων των πολιτών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο