Τομέας Περιβάλλοντος: Παύση στις επιχωματώσεις της COSCO – ΟΛΠ Α.Ε. στην Πειραϊκή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Δεκ, 2020

Η Προσωρινή Διαταγή Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της COSCO – ΟΛΠ ΑΕ, για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Πειραϊκή, που είχαν καταθέσει το «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ» και 24 πολίτες, μεταξύ των οποίων και μέλη του ΜέΡΑ25 Πειραιά, έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Με το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων, που κατατέθηκε στις 9 Δεκεμβρίου, οι συνυπογράφοντες ζητούσαν την άμεση διακοπή των εργασιών της νότιας προβλήτας κρουαζιέρας προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του Πειραιά που βρίσκεται σε σοβαρή απειλή από τις επιχώσεις της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά δίνει την πιο ηχηρή απάντηση στους αρμόδιους φορείς και στις αυτοδιοικητικές αρχές οι οποίες όλο αυτό το διάστημα λοιδωρούν και κωφεύουν στις καθημερινές καταγγελίες των κατοίκων για την διαρκή υποβάθμιση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος εκ μέρους της COSCO – ΟΛΠ Α.Ε. Η ίδια απόφαση δέχεται επίσης την επιπλέον ρύπανση της θάλασσας από τις επιχωματώσεις και τη συντριβή του κεσόν στα δύο «ενώ τα άγνωστης προέλευσης υλικά έχουν πλήρως διαρρεύσει στη θάλασσα αλλά και στο χώρο του ταφικού μνημείου του Θεμιστοκλή» .

Ο τομέας Περιβάλλοντος του ΜέΡΑ25 και το ΜέΡΑ25 Πειραιά που από την αρχή είχε υποστηρίξει την κινητοποίηση των κατοίκων με συνεχή παρουσία, δελτία Τύπου, παρεμβάσεις των βουλευτών μας Κ. Αρσένη, Α. Αδαμοπούλου, Φ. Μπακαδήμα χαιρετίζει αυτή την επιτυχία, στέκεται στο πλευρό των κατοίκων και φορέων και συνεχίζει να συμπαραστέκεται. Γιατί ακριβώς ο αγώνας κατά όσων «επιτίθενται» στο περιβάλλον είναι συνεχής!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο