Τομέας ΜΜΕ: Tα “νυχτερινά δωράκια” του κ. Πέτσα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Δεκ, 2020

Ο τίτλος της είδησης: “Πέτσας: Δεν θα επαναληφθεί η κατάθεση τροπολογίας την τελευταία στιγμή στην Βουλή”

O υπότιτλος: «Αποχώρησε χθες η αντιπολίτευση».

Εύλογα θα πίστευε κανείς ότι είναι ρεπορτάζ για την προχθεσινή μεσονύχτια προσθήκη δύο τροπολογιών εξπρές στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο για την Υγεία-η μία από τις οποίες ήταν του κ. Πέτσα. Άλλα φευ. Η είδηση είναι του Αυγούστου του ’19, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας προσπαθεί να δικαιολογήσει ότι αυτό που έκανε τότε ο κ. Βρούτσης ήταν κάτι έκτακτο που δε θα ματαξαναγίνει. Αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση ψεύδεται ανερυθρίαστα και κατ΄εξακολούθηση, και, ακόμα χειρότερα, ότι έχει δρομολογήσει την πλήρη αδρανοποίηση του Κοινοβουλίου, με την καταχρηστική μονιμοποίηση του «κατεπείγοντος» και τον αιφνιδιασμό που δεν αφήνει στην αντιπολίτευση άλλο περιθώριο από την αποχώρηση.

Τι ήταν αυτό λοιπόν που δε μπορούσε να περιμένει και κυρίως, δεν έπρεπε καν να μπει στη βάσανο της διαβούλευσης από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των Ελλήνων πολιτών;

Πρόκειται για άρθρο που «τροχονομεί» ζητήματα Διαφήμισης στα ΜΜΕ.

Στην καρδιά του άρθρου βρίσκεται η «επιβράβευση που δικαιούνται τα ΜΜΕ να παρέχουν αποκλειστικά στους διαφημιστές, στο τέλος κάθε ημερολογιακού έτους», την οποία το νυχτοπερπατόν άρθρο οριοθετεί σε «όχι πάνω από 9.9% της δαπάνης».

Δεδομένου ότι αυτό το όριο αποτελεί διπλασιασμό του προηγούμενου ορίου που ίσχυε επί «νόμου Παππά», (4%) μπορούμε να συμπεράνουμε ότι όπως ο ιός, η «λίστα Πέτσα» μεταλλάχθηκε ώστε πλέον να καλοπιάνει με ευνοϊκά δωράκια και τους διαφημιστές, εκτός από τα ΜΜΕ. (Ακολουθώντας αντίστροφη λογική από το «νόμο Παππά» που έθεσε το όριο του 4% επιλέγοντας να καλοπιάσει τους καναλάρχες).

Μια συζήτηση επ’ αυτού στη Βουλή θα υποχρέωνε τον κύριο Πέτσα να επιχειρηματολογήσει για το χρόνο και τη σκοπιμότητα αυτής της προσθήκης, εν όψει μιας χρονιάς που πολλοί προβλέπουν ως προεκλογική.

Ίσως γι αυτό η συζήτηση αυτή κατέστη αδύνατο να γίνει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο