Τομέας Οικονομίας: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα των μικροπωλητών για δουλειά και επιβίωση με αξιοπρέπεια

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Νοέ, 2020

Το πλανόδιο και υπαίθριο λιανικό εμπόριο έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από τον Φλεβάρη του 2020. Σαν κλάδος δεν θα δουλέψει στην ουσία όλο τον χρόνο, και οι προοπτικές τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2021 είναι δυσοίωνες.

Τα έξοδα διαβίωσης, οι φορολογικές υποχρεώσεις, το ΕΦΚΑ, έξοδα συντήρησης, ασφάλιση και τέλη κυκλοφορίας των φορτηγών ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ), ενοίκια αποθηκών και επαγγελματικών χώρων, συνεχίζουν να τρέχουν, χωρίς προοπτική εσόδων για τους επόμενους οκτώ μήνες .

Ο Τομέας Οικονομίας του Μέρα25 ενώνει την φωνή του με τις φωνές χιλιάδων επαγγελματιών του χώρου του πλανόδιου και υπαίθριου εμπορίου για λύσεις δίκαιες και οριστικές στα προβλήματα του κλάδου.

Ως Μέρα25 στηρίζουμε τα αιτήματα τους για την λήψη ανακουφιστικών μέτρων σε πρώτη φάση, αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, κάλυψη των ασφαλιστικών υποχρεώσεων και τελών κυκλοφορίας των επαγγελματικών οχημάτων, και 100% επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΕΦΚΑ, για όσο διάστημα είναι ανενεργοί.

Επίσης στηρίζουμε το αίτημα τους για άμεση ένταξη στο πρόγραμμα 534 ευρώ μηνιαίως, ένα αίτημα που αφορά όλους τους πληττόμενους ελεύθερους επαγγελματίες, όλων των κλάδων για την ελάχιστη κάλυψη των βασικών εξόδων διαβίωσης των επαγγελματιών και των οικογενειών τους.

Η μέχρι σήμερα πολιτική της κυβέρνησης, οδηγεί τον μικρό ελεύθερο επαγγελματία στην φτώχεια, την ανεργία και τον αφανισμό παραδοσιακών επαγγελμάτων όπως οι μικροπωλητές. Η προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι η εξυπηρέτηση πολιτικών φίλων και πολυεθνικών συμφερόντων, πολιτική επιλογή των κυβερνώντων και της Ε.Ε.

To Μέρα25 στέκεται αλληλέγγυο στα δίκαια αιτήματα των υπαίθριων και πλανόδιων εμπόρων και μικροπωλητών για δουλειά και επιβίωση με αξιοπρέπεια. Ο Αγώνας δεν σταματάει ποτέ.Συνεχίζεται.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο